لجبازی و پرخاشگری

نام مشاور : سرکار خانم جعفریان

پرسش

با حاضر جوابی بچه های ۹-۱۰ ساله چطور باید برخورد کرد؟روی فرزند کوچکتر هم تاثیر گذاشته است.

توصیف مسئله

با حاضر جوابی کودک ۹_۱۰ ساله که روی کودک دیگر تاثیر گذار است چه باید کرد؟

ریشه

  1. حاضرجوابی یکی از مواردی است که کودک به وسیله آن اعتراضش را اعلام می کند.
  2.  ممکن است کودک در طول روز در معرض امر و نهی و تذکرات زیادی قرار داشته باشد و واکنش او این گونه باشد.
  3. گاهی وقت ها کودک به دلیل استقلال کم و قدرت انتخاب کمی که دارد، نیاز اش به استقلال را به نحوه دیگری ابراز می کنند.
  4.  گاهی اوقات وجود قوانینی که انعطاف کمی دارد، باعث لجبازی و حاضر جوابی کودک می شود.
  5.  ممکن است کودک در مدل رفتاری و گفتاری اطرافیان این مدل صحبت کردن را یاد گرفته باشد و الگو برداری کرده باشد.

راهکارها

  1. توجه‌کنید که این یک مسئله فرآیندی است و برطرف کردن آن زمان بر است. البته این اتفاقات گذراست و اگر به آن توجه نشود، ان شالله به زودی حل خواهد شد.
  2. بهتر است مقدار تذکرات و امر و نهی هایتان را در طول روز کم کنید‌. می توانید به جای گفتن:《تکالیفت رو ننوشتی، بدو برو سر درست. 》از جمله ی :《 فکر کنم خیلی از تکالیفت رو ننوشتی. اگر زیاد بشه خیلی اذیت می شی.》 می توانید از روش پیشنهاد دادن استفاده کنید که بسیار موثر است.
  3. زمانی‌ که کودک در مقابل درخواست شما واکنش‌هایی مانند «نمی‌خوام» و « به شما مربوط نیست» از خود نشان می‌دهد، بهتر است به‌ جای عصبانی شدن به او بگویید احتمالاً دلیل این رفتار غیر مؤدبانه تو خستگی است، بهتر است کمی استراحت کنی و بعد کاری که به تو محول شده را انجام دهی.
  4. بهتر است اجازه بدهید کودک تجربه های جدیدی کسب کند. حضور در بسترهای جدید و مورد علاقه باعث می شود که کودک مشغولیت بیشتری در طول روز داشته باشد و لجبازی کمتری داشته باشد.
  5. سعی کنید در طول روز زیاد برنامه بازی داشته باشید. بازی کردن یکی از بستر های مناسبی است که باعث تخلیه انرژی می شود و هم چنین رابطه بهتری بین والد_فرزند ایجاد میشود. بازی هایی مثل آب بازی، رنگ بازی، بازی های توپی، دویدن، پریدن و ‌‌… بسیار مفید است.
  6. می توانید در طول روز مسئولیت های متناسب با سنش به او بدهید. این کار باعث می شود که او احساس کند که مورد توجه شماست و می تواند رضایت شما را جلب کند.
  7. بهتر است اجازه بدهید که کارهای شخصی اش را خودش انجام بدهد، مثلا زمان نوشتن تکالیف، زمان بازی را خودش انتخاب کند. تقویت استقلال کودک، کمک می کند تا متوجه شود که در توجه شما قرار دارد.
  8. سعی کنید به نقاط قوت کودکتان بیشتر توجه کنید و کارهای او را توصیف کنید، مثل اینکه: چقدر خوب که گاهی وقت ها از برادرت مراقبت می کنی.
  9. خوب است مراقب رفتار و نحوه گفتار خود و اطرافیان باشید، زیرا بچه ها خیلی زود الگو میگیرند.
بخوانید  شب ادراری