پرت کردن اشیا
مشاور: محدثه میرزاجعفر
پرسش:
پسر یک سال و نیمه ای دارم .چند روزی هست که وقتی یه چیزی میخواد بهش نمیدیم چیزی که دستشه پرت میکنه یا بهونه میگیره که بغلم کن ببرم جلو پنجره، روی اوپن، روی دراور و… نمیدونم چیکار کنم…نمیدونم چه بازی هم کنم.هر روز میبرمش مینی پارک ولی بازی آنچنانی هم نمیکنه.وقتی یک نفر میاد سمتش جیغ میکشه خودشو میندازه توبغلم و به یک ماشین علاقه داره اگر کسی اومد سوارش شد سروصداش میره بالا
توصیف:
پسر یک سال و نیمه شما جدیدا وسایل را پرت میکند و بهانه میگیرد، نسبت به افراد دیگر غریبی میکند و… .
ریشه:
1.نیازهای بچههای این سنی کاملا طبیعی است؛ بهتر است شرایطی مهیا شود که به خواستههایش برسد یا جایگزینی برای آن در نظر گرفته شود که برایش رضایت بخش باشد.
2.به علاوه نیاز زیادی به توجه کامل والدین دارند. فرزندان در این سنین بسیار خود محورند و برای برقراری ارتباط با دیگران متکی به والدین هستند بنابراین رفتارهای پسرتان طبیعی هستند.
3.عدم آگاهی از حالات و ویژگیهای بچهها باعث میشود بی دلیل خود را بابت رفتارهای آنها نگران کنیم.
4. بازی بچه های یک سال و نیمه بیشتر کشف و جستجو گری است. بیشتر نیاز دارند تا با مادر یا پدر سرگرم شوند و نمیتوانند خود را سرگرم کنند.
5. نداشتن بستر بازی و برنامه برای سرگرم کردن بچه باعث کلافگی او و شما میشود.
راهکارها:
1.بردن فرزندتان به مینی پارک خوب است اما فرزند شما نیاز به پارک های طبیعی هم دارد. با هم به پارک بروید و علاوه بر استفاده از وسایل بازی به او امکان خاک بازی یا آب بازی در پارک را هم بدهید
2.حتما روزانه حداقل دو ساعت با او بازی کنید و در بقیه ساعات با چیزهای دیگری برایش سرگرمی ایجاد کنید. مثلا درهای بطری رنگارنگ، تکه های پارچه، توپهای کوچک به همراه سبد و هرچیز دیگری که ذهن خلاقتان شما را به آن راهنمایی میکند و بی خطر است در اختیارش قرار دهید تا مدتی سرگرم شود.
3.به هیچ وجه به او امر و نهی نکنید. فرزندان در هفت سال اول زندگی باید با آزادی کامل بازی و فعالیت کنند و وظیفه والدین است که بدون امر ونهی آنها را از خطرات دور نگه دارند.
4.لطفا نیازهایش را زود پاسخ دهید و او را زیاد منتظر نگذارید تا کار به جیغ و پرت کردن برسد.
5.موانع موجود برای آزاد بودنش را برطرف کنید. مثلا وسایل خطرناک را از دسترس بردارید، در خصوص تمیزی و کثیفی و نجس و پاکی حساس نباشید و …
6.پیشنهاد میکنیم کتاب های من دیگر ما و به بچه ها گفتن از بچه ها شنیدن را مطالعه بفرمایید.