ارتباط با بزرگترها

نام مشاور : سرکار خانم زهرا شاه حسینی

پرسش

سلام پسر یک سال نیمه دارم، خیلی با محیط و اطرافیان دیر ارتباط میگیره، بنظر خجالتی میاد و حس ترس از جمع داره. اما فوق العاده گیرایی بالایی داره و برای انجام هر کار بشدت کنجکاو و محتاط هستش. تازگی ها هم برای رسیدن به هر خواسته اش جیغ میکشه. با هم سن و سالای خودش هم یا ارتباط نمیگیره اگه آشنا نباشن و با اگه آشنا باشن اونا رو میزنه. حس مالکیت نسبت به همه وسیله ها داره حتی وسایل دیگران. ممنون میشم پاسخ شما رو بگیرم.

توصیف مسئله

بچه یک سال و نیمه که دیر با بقیه ارتباط می‌گیرد، نسبت به همه وسایل حس مالکیت دارد و برای رسیدن به خواسته‌اش جیغ می‌کشد.

ریشه

  1. نکاتی که فرمودید برای پسر یک سال و نیمه طبیعی است. این بچه ها بیشتر با خانواده ارتباط می گیرند. نسبت به غریبه ها خجالت می‌کشند و زود ارتباط نمی‌گیرند.
  2. بچه‌ها در این سن خود را مرکز عالم می‌دانند و فکر می‌کنند همه چیز برای آنهاست بنابراین مالکیت دیگران را نسبت به وسایلشان متوجه نمی‌شوند.
  3. زد و خورد هم در حدی که آسیب‌زا نباشد کاملا طبیعی است و لازمه رشد آن‌هاست. بچه‌ها به دلیل سن کم و دایره لغات محدود،در بیان و انتقال احساسشان ناتوانند. برای همین احساساتشان را با زدن، جیغ زدن، خندیدن، گریه کردن و … نشان می‌دهند.
  4.  عدم آگاهی از ویژگی‌های سنی بچه‌ها و داشتن انتظارات بالاتر از سنشان باعث می‌‌شود در ارتباط با آنها به مشکل بخوریم و خود را در رابطه با مسائل آنها نگران کنیم.
  5.  حساس کردن کودک و مقابله مستقیم با او باعث بدتر شدن اوضاع می‌شود. مثلا: چرا اینکارا رو میکنی؟، اینقدر اذیت نکن، اون اسباب بازی مال تو نیست و …
بخوانید  دست خواهرش را لیس می زند!

راهکارها

  1. در کل باید سطح انتظاراتتان را نسبت به سن فرزندتان تنظیم کنید. پیشنهاد می‌کنیم برای آگاهی از روحیه بچه ها کتاب به بچه‌ها گفتن از بچه‌ها شنیدن را مطالعه کنید.
  2. بیشتر با فرزندتان بازی کنید، بازی‌های ساده مثل پرتاب توپ؛ دویدن‌های از این مبل تا مبل بعدی، نشستن در تشت آب و ضربه زدن روی آب با دست و پا.
  3. نیازهای یک کودک زیر سه سال کاملا طبیعی است و برای آن، او را زیاد منتظر نگذارید و نیازهاش را زود برآورده کنید تا کار به جیغ کشیدن نکشد.
  4. سعی کنید صبوری و همراهی و همدلی بیشتری با او داشته باشید و او را بابت ویژگی‌های سنیش سرزنش و حساس نکنید در غیر این صورت از حالت طبیعی بودن خارج و تبدیل به لجبازی می‌شود.
  5. بهتر است در مهمانی‌ها یا … شما یا همسرتان در کنار فرزندتان باشید و مترجم احساسات او و بقیه باشید تا کار کمتر به دعوا بکشد.