ارتباط گیری کودک با مدرسه

مشاور: مریم صادق پور

توصیف:

فرزندتان بخاطر خجالتی بودن ارتباط خوبی با معلم نگرفته و علاقه ای به انجام تکالیف ندارد و از انجام تکالیف فارسی عصبی می شود.

ریشه:

1..واقعیت این است که شرایط کرونا، کار را برای همه _هم مادرها و هم معلم ها_ سخت و پیچیده کرده است. علاوه بر این مادرها از طرف مدارس هم، عمدتا تحت فشار هستند.
در چنین شرایطی، جزئی نگری روی کارهای بچه ها ما را دچار مشکل میکند. حساسیت خانواده نسبت به درس و اصرار خانواده بر درست و نوشتن مشق و…
۲.کمال طلبی خانواده در امور مختلف سبب می شود کودک بخواهد کارها را بدون نقص انجام دهد و این موجب کندی عملکرد کودک شده.
۳. مسئولیت پذیری زیاد مادر و پدر سبب می شود بچه مسئولیت پذیر نباشد و از زیر تکالیف در برود.

راهکارها:

1.کارهای دخترتان را هر چند که عادی و روزمره باشند، ببینید و در قالب تشویق کلامی آن ها را پررنگ کنید. مثلاً؛ چقدر اینجای کاردستی رو جالب درست کردی/نقاشیت خیلی قشنگیه چه رنگهای خوبی انتخاب کردی، تو واقعا هنرمندی!

2.به طبیعت بروید. در شرایط کنونی مکان های طبیعی خلوت را می‌توانید برای گشت و گذار انتخاب کنید. در طبیعت زمینه‌ی بازی های پرهیجان و خطرناکی مثل بالارفتن از درخت، بازی با آتش، پرتاب سنگ و… را برایش فراهم کنید. هیجان عامل موثری برای بالارفتن ریسک پذیری بچه هاست. و بچه‌هایی که جرأت کافی داشته باشند، بروز اجتماعی هم دارند و خجالتی نخواهند بود.علاوه بر این تخلیه هیجان به افزایش تمرکز کودک کمک بسزایی می کند.
برای بازی های هیجانی از کتاب الکترونیکی «هیجان بی دردسر در طبقه پنجم ساختمان» و «قصه های آبی» استفاده کنید؛
هیجان بی دردسر در طبقه پنجم ساختمان
https://kachi.chamraniha.com/product/emotional-game/

بخوانید  از وقتی مهد میره، لکنت گرفته

قصه های آبی
https://kachi.chamraniha.com/product/water-play-e-book/

3.بستر انجام فعالیت هایی که دخترتان در آن توانمند است و به آن ها علاقه دارد (مثل کاردستی، خیاطی و …) را بیشتر فراهم کنید. مثلاً وسایلی که معمولاً در خرازی هستند مثل دکمه، پولک و پارچه و کاغذ و…را در دسترس اش قرار دهید و اجازه دهید توانمندی هایش را نشان دهید.

4.برای کاردستی ها و نقاشی هایش ارزش قائل باشید. آن ها را روی دیوار نصب کنید، به دخترتان سفارش کاردستی خاصی را بدهید. با این کارها به دخترتان اعتماد به نفس و حس خودباوری می‌دهید.

5.با یک برنامه ریزی روزانه چند مسئولیت که در توان دختران هست را به او بدهید. منظورم کارهایی از منزل است که کار شخصی دخترتان نیست و مربوط به خانه است. مثلاً ظرف شستن، غذاهای ساده پختن، آماده کردن سفره‌ی صبحانه و کارهایی از این قبیل.

6.نوشتن املا روی کاغذ یک روش قدیمی و حوصله سر بر برای کودکان است. می توانید برای اینکه فرزندتان هم رشد تحصیلی داشته باشد و هم لذت ببرد، املا نوشتن را خلاقانه انجام دهید. به دخترتان پیشنهاد دهید روی گِل و خمیر با خلال دندان املا بنویسد.
املای دیواری با چسباندن کاغذ روی دیوار را تجربه کنید.
استفاده از رول کاغذ و گل و خمیر و نمک رنگی در روند آموزش (با توجه به اینکه دخترتان به کاردستی و نقاشی علاقه مند است) باعث سرعت گرفتن کارهای آموزشی میشود.

7.با معلم دخترتان ارتباط داشته باشید و بررسی تکالیف و… را به معلم بسپارید. در ۷ سال دوم معلم جایگاه ویژه ای دارد. ما باید توجه داشته باشیم که هرکداممان جایگاه خاص خودمان را داریم. نمی شود هم مادر باشید، هم معلم، هم ….

بخوانید  فرزند جدید و لجبازی

8.در رابطه با انجام تکالیف یک چهارچوب کلی برای زمان و مکان انجام آن تعیین کنید. اما این که دخترتان چقدر انجام داد و چطور انجام داد را به خود کودک بسپارید.

9.سن دخترتان را ذکر نکردید. اما با توجه به اینکه فرمودید به درس فارسی علاقه ندارد، می تواند به کتاب الکترونیکی «بیست بازی و فعالیت فارسی» مراجعه کنید و با توجه به پایه ای که دخترتان در آن قرار دارد از این ک
تاب کاربردی استفاده کنید.

بیست بازی و فعالیت فارسی:

مقاله «عشق به کتاب فارسی، عشق به همه‌ی خوبی‌هاست!» را هم از سایت چمرانی ها مطالعه کنید؛
چرا و چگونه باید دلواپس رابطه‌ی بچه‌ها با کتاب‌های فارسی‌شان باشیم؟
https://kachi.chamraniha.com/love-persian-book/