تنوع طلبی
مشاور: مطهره یعقوبی
پرسش:
باسلام با پسربچه چهارساله که همیشه اسباب بازی جدید میخواد و گریه میکنه. بیرون که میریم مدام در حال گریه و اصرار کردن برا خرید اسباب بازیه.
چجور برخورد کنیم که اعتمادبنفسش لطمه نخوره و این عادت رو ترک کنه؟؟
توصیف:
نحوه برخورد با کودک چهار ساله که دائم اسباب بازی جدید میخواهد، چگونه باید باشد؟
ریشه:
۱_ تنوع طلبی از ویژگی های کودک زیر هفت سال می باشد. کودک دوست دارد همیشه وسیله های جدید داشته باشد و همه اسباب بازی های موجود را صاحب باشد. این ویژگی طبیعی است.
۲_ والدین با شناخت ویژگی های هر دوره سنی، بهتر می توانند با فرزند خود تعامل کنند. زیرا آنان متوجه میشوند که این ویژگی ها کاملا طبیعی است و در یک مقطع زمانی رخ میدهد.
راهکارها:
1.تعداد وسایل بازی کودک خود را محدود کنید و بیشتر اسباب بازی ها را در یک کارتن در انباری و یا جایی که دسترس کودک نباشد، قرار دهید و بصورت هفتگانه و یا ماهیانه، آن وسایل بازی را جعبه جا کنید. این تنوع باعث بازی و رغبت کودک می شود.
2.ابزار دست ورزی را به عنوان بسترهای گوناگون بازی، برای فرزند خود فراهم کنید. گل، خمیر، نمک رنگی، آرد، ماکارونی…. به عنوان بهترین ابزار برای بازی های مختلف و متنوع است.
از این کتاب های الکترونیکی کمک بگیرید:
کتاب الکترونیک دست سازه های من و بابام
کتاب الکترونیک آشپزی و خیاطی با مزه کودکی
کتاب الکترونیک بازی ها و فعالیت های دست ورزی
3.در خانه یک کمد و یا سبد برای ابزار بازیافتی اختصاص دهید. جعبه دستمال کاغذی، رول دستمال، کارتن…. نگهداری کنید و با آنها ابزار و وسیله درست کنید. مثلاً: با هم اسباب بازی درست کنید یا وسیله های مورد نیاز برای خانه
4.کودکان در هر مقطع سنی نیاز ها و علایقی دارند. والدین با شناخت این نیازها، تعامل بهتری با فرزند خود دارند.
کارگاه شناخت علایق و نیاز کودک در این زمینه شما را همراهی می کند.
5.به فرزند خود محبت فراوان کنید، او را زیاد ببوسید، نوازش کنید، در آغوش بگیرید.