عزت نفس
مشاور: خانم صحتی
پرسش:
آیا سن ده سال زود نیست برای تشخیص داشتن یا نداشتن از عزت نفس چون مداخلات احساسی زیادی وجود دارد؟
توصیف:
چه سنی برای تشخیص داشتن عزت نفس مناسب می باشد؟
ریشه:
۱. گاهی والدین نگران هستند که مداخلات احساسی تاثیر منفی روی عزت نفس فرزندشان بگذارد.
۲. عزت نفس چیزی است که از خردسالی با کودک است، به این معنی که من برای خودم احترام قائلم و تا میزانی به ضعف ها و توانایی هایم آگاهی دارم و خودم با این وجود دوست دارم.
۳. گاهی والدین یا اطرافیان به علت ایده آل گرایی به گونه ای رفتار میکنند که بچه ها فکر میکنند ارزشمند نیستند و احساس خوب و کافی بودن ندارند.
راهکارها:
1.خوب است در عزت نفس به بخشی از توانایی ها و نقص هایی که کودکتان دارد آگاهی داشته باشید و قبول کنید، تا با کودکتان هم به درستی رفتار کنید و حس ارزشمندی او با رفتاری اشتباه خدشه دار نشود و او به پذیرش این موضوع از سمت شما برسد.
2.اگر کودکتان در موقعیتی شکست میخورد یا احساس ناکامی را تجربه میکند، بهتر است با او احساس همدلی داشته باشید، او را درک کنید و باهم گفت و گو داشته باشید و حتی از کودکی خود تعریف کنید و برای کودکتان توضیح دهید که تلاش کردن مهم تر از نتیجه می باشد.
3.در دورهی نوجوانی گروه دوستی برای بچه ها خیلی پررنگ تر است، یعنی در این دوره خیلی تحت تاثیر جو ها قرار می گیرند و متاسفانه ضعیف تر می شوند. اما در دوره کودکی نفس آدم ها خیلی براشون پررنگ تر میشود و خودمحور تر هستند.
پس سعی کنید به تاثیر گروه دوستی توجه کنید و اجازه دهید این تعامل برقرار شود.
4.توصیه میکنم مقاله و کارگاه عزت نفس را حتما مطالعه فرمایید.
5.خوب است میزان تذکر دادن و ایراد گرفتن و امر و نهی کردن از کارهای فرزندتان را کاهش دهید تا احساس بهتری در فرزندتان ایجاد شود.
6.میتوانید یک کلاس برای فرزندتان ایجاد کنید که یک مهارتی که دارد را تقویت کند تا اعتماد به نفس و عزت نفس بهتری را به مرور تجربه کند. البته که باید شما به عنوان والدین به توانایی ها و مهارت های او واکنش نشان دهید و از توانایی ها و کارهای تعریف و توصیف کنید تا احساس بهتری در فرزندتان شکل گیرد.
7.گاهی والدین تصور میکنند بچه ها با بزرگ شدن نیاز عاطفی کمتری دارند، درحالیکه اینطور نیست و خوب است شما به عنوان والدین به او محبت کنید، بگویید چه اندازه دوستش دارید و چقدر از حضورش در زندگیتان خوشحال هستید.