سوال کودک در مورد بچه دار شدن
مشاور: فاطمه فیض آبادی
پرسش:
سلام. پسر من یازده سالشه و از من درباره ی بچه دار شدن سوال پرسیده، من قبلا بهش گفتم که بچه رو باید از خدا بخواهیم، اون به ما بچه میده، اما از گوشه و کنار و بعضی از مطالبی که توی روزنامه و یا صفحات اجتماعی در مورد درمان ناباروری خونده باعث شده این جواب من براش کافی نباشه، بهش چی بگم؟
توصیف:
دریافت راهکارهایی در پاسخ به پسربچه ی یازده ساله ای که درباره ی بچه دار شدن سوال می پرسد؟
ریشه:
۱) یازده سالگی دوره ی دوم کودکی است و هنوز کودک محسوب می شوند، روحیه ی پرسشگری در این سن باعث می شود که سوالات مختلفی نسبت به خلقت و جهان هستی داشته باشند.
۲) پرسیدن سوالاتی از این نوع، مسئله ی مهمی نیست و در این سن اکثر بچه ها از این نوع سوالات می پرسند، مسئله ی مهم واکنش ما نسبت به این سوالات است.
۳) بیکار کودکان در این سن و نبودن فضاهای بازی مناسب، موجب می شود که ناخودآگاه وارد دنیای بزرگسالی شوند و به چیزهای مختلفی فکرکنند و سوالات مختلفی برایشان پیش بیاید.
۴) عدم نظارت والدین در استفاده ی فرزندان از اینترنت و شبکه های اجتماعی، می تواند این موضوعات ساده را به سوالات جدی برای کودک تبدیل کند.
راهکارها:
1.معمولا در این سن سوالات مختلفی برای کودکان ایجاد می شود، از پرسیدن چنین سوالاتی تعجب نکنید و واکنش منفی نشان ندهید. واکنش زیاد نشان دادن، این فکرها را برای کودک تثبیت می کند.
2.بعضی مواقع حواسش را پرت کنید. گاهی هم راجع به سوال مطرح شده با او صحبت کنید ولی در اولین اقدام، از خودش بپرسید و بگویید نظر خودت چیست و فقط گوش کنید و سکوت کنید.
3.خیلی وقت ها باید به بچه ها فرصت بیان کردن فکرهایشان را داد، یعنی زمان هایی که سوال می پرسند اجازه بدهید تا خودشان پاسخ سوالاتشان را بدهند که متوجه آنچه تفکر می کنند بشوید، کودکان در این سن محتوای فکریشان با بزرگترها متفاوت است، پس نگران نباشید.
4.سرگرم شدن بچه ها با بازی های مختلف هیجانی و دست ورزی فرصت این دست فکر کردن ها را از بچه ها می گیرد، بچه هایی که زیاد وقت آزاد دارند به مسائل مختلف فکر می کنند، سعی کنید بسترهای مختلف بازی مانند بازی های هیجانی، بازی های دست ورزی را فراهم کنید تا فرزندتان در طول روز سرگرم باشد، می توانید از کتاب الکترونیکی بازی هیجان و همچنین کتاب الکترونیکی بازی های دست ورزی ایده بگیرید.
5.فضاهای مجازی و صفحات اجتماعی مناسب سن فرزند شما نیست، بودن در این فضاها برای کودکان آگاهیشان را نسبت به خیلی از مسائل بیشتر می کند. استفاده از برنامه Google family روی گوشی، دسترسی بچهها به برنامهها و فضاهای نامناسب در موبایل محدود میکند.
6.با فرزندتان در بازی های هیجانی و دست ورزی مختلف همراهی کنید. برای تفریح و ورزش مورد علاقهاش، برنامه هفتگی داشته باشید. رفتن به استخر یا باشگاه همراه پدر، برای نزدیک شدن به والدین و همچنین پر شدن اوقات فراغت توصیه میشود.
7.کودک شما در سنی است که می تواند به یادگیری مهارت یا علاقه مندی هایش بپردازد. بنابراین بستر چنین فعالیت هایی را برایش فراهم کنید.