بلوغ زودرس
مشاور: فاطمه فیض آبادی
پرسش:
با اینکه دختر من تازه به سوم ابتدایی وارد شده اما دچار بلوغ جنسی شده است. این قضیه منجر به گوشه گیری اون شده به صورتی که تقریبا هیچ دوستی تو مدرسه نداره خیلی نگرانش هستم.
توصیف:
شما می خواهید راهکارهایی دریافت کنید برای دختر ۹ ساله تان که تازه بلوغ جنسی شده و گوشه گیر شده است.
ریشه:
۱)در زمان بلوغ تغییرات رشدی، جسمانی و عقلانی اتفاق می افتد، رشد جسمانی زودتر از رشد عقلانی شروع می شود و ناگهان فرد از نظر ظاهری تغییرات زیادی برایش اتفاق می افتد که ممکن است خوش آیندش نباشد.
۲)یکی از سخت ترین دوران برای هرفرد، بلوغ جنسی است زیرا در این مرحله نه در دوران خردسالی هست و نه در دوران بزرگسالی، کم کم از کودکی فاصله می گیرد تا بزرگ شود.
۳)کودک در این سن، هر روز احساس های جدیدی را تجربه می کند و دوست دارد مستقل تر بشود.
۴)بلوغ ناخودآگاه باعث منزوی تر شدن افراد می شود و نوجوانانی که اعتماد به نفس پایین تری دارند، در زمان بلوغشان منزوی تر و گوشه گیرتر می شوند.
راهکارها:
1.والدینی که فرزندی دارند که در حال بلوغ است، می بایست سطح اطلاعات و آگاهی های خودشان را نسبت به بلوغ و تغییراتی که در او ایجاد می کند، بالا ببرند تا بتوانند ارتباط بهتری با فرزندشان برقرار کنند و همچنین با او همانند یک دوست رفتارکنند.
2.خیلی از والدین ممکن است با رفتارهای نادرست جلوی استقلال فرزندانشان را در زمان بلوغ بگیرند و به او به چشم یک کودک نگاه کنند، این در حالی است که تغییرات بلوغ ناخودآگاه استقلال کودک را می طلبد و همین باعث ایجاد خشم و پرخاشگری در او شود.
3.بسیاری از خانواده ها زمانی که فرزندشان زود به بلوغ می رسد، نگران رشد قدی آنها هستند و گاها برای رشد جسمی به آنها تغذیه های مختلف را پیشنهاد می کنند و یا آنها را ورزش های مختلفی ثبت نام می کنند و این دغدغه و نگرانی را به فرزندانشان هم منتقل می کنند، سعی کنید فرزندتان را درک کنید و نگرانی هایتان را با او درمیان نگذارید.
4.تا جایی که ممکن است از ظاهر فرزندتان تعریف و تمجید کنید زیرا بلوغ ناخودآگاه باعث می شود که فرد از ظاهرش ناراضی باشد و ایرادات مختلفی از خودش بگیرد، کی توانید عکس های بلوغ زمان خودتان را به فرزندتان نشان دهید.
5.برای صحبت با فرزندتان زمان هایی از روز را اختصاص دهید و با او صحبت کنید، از اتفاقات روزی که طی شد و یا قرارهای آینده، این حس را به فرزندتان بدهید که برای شما واقعا مهم است.
6.حتما دخترتان را در کارهای مختلف و به دلایل مختلف تشویق کنید مثلا در انتخاب لباس برای بیرون رفتن و اینکه از او تعریف کنید که چه لباس های خوبی را انتخاب کرده است و یا مرتب کردن اتاقش، شانه کردن موهایش ، توانایی های متخلفش را ببینید و سعی کنید از دانه به دانه اش تعریف کنید.
7.یک روز در هفته برای بیرون رفتن و تفریح با فرزندتان زمان بگذارید.
8.سعی کنید حس مفید بودن را برای فرزندتان ایجاد کنید، درباره ی کارهای مختلف از او نظر بپرسید و از سلیقه و انتخابش تعریف کنید.
9.دوستانی را که فرزندانی همسن و سال فرزندشما دارند را انتخاب کنید و با آنها رفت و آمد کنید.