خودارضایی نوجوان

مشاور: مریم صادق پور

پرسش:

با سلام و احترام‌ پسر نوجوان ۱۳ ساله حدود یک سال است که دچار خودارضایی شده به نظر میرسد شروع کار از سرچ در اینترنت بوده پدر و مادر بسیار نگران هستند نمی‌دانند چطور با او صحبت کنند از کجا شروع کنند اصلا صحبت درست هست یا خیر واقعا دنبال حل مشکل هستند اما هیچ راهکاری ندارند پدر ۶۰ ساله و مادر ۵۰ ساله هست و پسر فرزند چهارم خانواده با ۱۶ سال اختلاف سنی با فرزند سوم است یک بار پدر خانواده از راه رسیده و تلویزیون روی اینترنت بوده و صفحات جنسی دو دختر متاهل ولی پسر خانوادا مجرد است در حال حاضر با برادر که در خانه هست رابطه خوبی دارد رابطه با خواهرها هم بسیار عاطفی است ولی در شهر دیگر زندگی می‌کنند رابطه با مادر هم خوب است رابطه با پدر: پدر از کودکی بسیار به این فرزند علاقه داشته اما پدر اصرار زیادی دارد که فرزند حتما مسجد بیاید حتما نماز جمعه شرکت کند واگر اینطور باشد مشکلات حل می‌شود طوری که از حرف‌ها متوجه شدم پدر جدیدا اقدام به باز کردن در دستشویی و حرکات این چنینی کرده. البته جزئیات را نمی‌دانم. پدر کارمند و مادرخانه دار هستن.

توصیف:

برای پسر ۱۳ ساله ای که دچار خودارضایی شده و در فضای مجازی محتواهای جنسی می بیند و پدر سخت گیری هم دارد چه باید کرد؟

ریشه:

۱. امر و نهی ها و سخت گیری والدین فشارهای زیادی را به بچه ها تحمیل می کند و اثرات آن برای هر کودکی متفاوت خواهد بود. در یک کودک با وسواس، در دیگری با کنجکاوی جنسی و در دیگری به شکل متفاوتی خودش را نشان می دهد.
۲. زیاد بودن تفاوت سنی بین والدین و فرزند می تواند سبب دوری دنیای آن ها از یکدیگر و شکل نگرفتن ارتباط عاطفی و عمیق بین آن ها شود.
۳. دسترسی بدون نظارت روی اینترنت سبب می شود کودکان و نوجوانان در معرض هر چیزی اعم از محتواهای جنسی و نامناسب قرار گیرند.
۴. بیکاری نوجوانان در سن بلوغ می تواند یکی از دلایل تخلیه نشدن انرژی ها و هیجانات آن ها و به انحراف کشیده شدن آن ها باشد.

بخوانید  دوست داره مثل کارتن ها دایناسور بشه!

راهکارها:

1.باید توجه شود که این پسر ۱۳ ساله به چه مهارت، هنر یا حرفه ای علاقه مند است. زمینه های لازم برای یادگیری و مشغول شدم به آن علاقه مندی را برایش ایجاد کنید.

2.لازم است حتماً مسئولیت های ثابتی در خانواده به ایشان سپرده شود. مثلاً خرید های منزل.

3.لازم است پدر از اصرار برای مسجد رفتن و … دست بردارند و این را بپذیرند که مستحبات این چنینی مورد علاقه ی فرزندشان در این سن نیست و اصرار ایشان هیچ نقشی در علاقه مند کردن نوجوان ندارد.
توصیه می شود کارگاه «تربیت دینی ۲» را مشاهده کنند:

4.به هیچ وجه این حس را به نوجوان منتقل نکنند که به او بی اعتماد شده اید.

5.عزت نفس در این نوجوانان خیلی اهمیت دارد. پدر و مادر باید به طور کلی به شخصیت پسرشان احترام بگذارند، از او نظرخواهی کنند، به او بهاء بدهند و کارهای مثبتش را ببینید و آن را تأیید و تشویق کنند.
توصیه می شود کارگاه مجازی « عزت نفس» را مشاهده نمایید:

6.به طور کلی این نوجوان نباید بیکار و تنها باشد. اگر به ورزشی علاقه دارد حتما آن را جدی بگیرید تا به آن رشته ورزشی مشغول شود. چنانچه دوستان یا با برادرش می تواند به کوه و ورزش های این چنینی بپردازد، حتماً خانواده زمینه ی آن را فراهم کند.

7.به جمع های خانوادگی و فامیلی، گردش های آخر هفته و مسافرت های خانوادگی بهاء بدهید و هر هفته برای آن ها برنامه داشته باشید.