مسئولیت پذیری

مشاور: خانم صحتی

پرسش:

دخترم کارهایی را در گذشته انجام میداده ولی الان میگه برام سخته مثلاً تکلیفی رو قبل از مدرسه انجام می داده ولی الان میگه سخته برام. وقتی که من بهش میگم کوچک بودی این کار را انجام میدادی، ولی موثر نبوده؟

توصیف:

با دختری که بعد از هفت سالگی مسئولیت پذیری کمتری نسبت به قبل پیدا کرده است چه کنیم.

ریشۀ کاهش مسئولیت پذیری در کودکان

  • گاهی والدین به علت استعداد فرزندشان، مهارت هایی را زودتر از زمان خود برای کودک فراهم میکنند و باعث میشوند که کودک در زمان اصلی آن کار، از انجام آن سر باز زند.
  • امروزه به علت شرایط کرونا بچه ها مثل قبل که شور و هیجان و تحرک داشتند، نیستند و این مسئله میتواند روی انگیزه درونی آن ها اثرگذار باشد.

راهکارهای مسئولیت پذیری در کودکان

  1. خوب است به عنوان والد نگذارید کودکتان متوجه حساسیت و نگرانی شما روی موضوع شود. سعی کنید میزان تذکرات تان را کم کنید و خیلی یادآوری نکنید که او نسبت به موضوع حساس شود.
  2. در ۷ سال دوم بچه ها معمولا تنها با موتور و انگیره درونی پیش نمی روند و به انگیزه های بیرونی برای انجام کار و فعالیت نیاز دارند. مثلا به یک تفریح و یک روز درمیان پیاده روی رفتن و… نیاز دارند تا انگیزه پیدا کنند.
  3. خوب است برای فرزندتان در بیرون از خانه زمان بگذارید، باهم بیرون بروید، طبیعت‌گردی کنید و… اینگونه فعالیت‌ها هم انگیزه کودک را تقویت میکند و هم ارتباط موثر و بهتری بین شما و فرزندتان ایجاد میکند و همین حس خوب باعث انجام کارها می شود.
  4. گاهی انجام و پیگیری یک مهارتی که فرزندتان به آن علاقه نشان میدهد مثل کار با چوب، سفال و … باعث میشود که انگیزه فرزندتان در انجام امور دیگر هم تقویت شود.
  5. میتوانید از روش بهتر و جذاب تری برای درس و تکلیف استفاده کنید تا فرزندتان انگیزه بیشتری پیدا کنند. مثلا برای درس ریاضی از تکنیک‌های جدید و برای درس فارسی سعی کنید طوری به کودکتان درس یاد دهید، که عاشق آن درس شود.
بخوانید  ارتباط کلامی و فیزیکی