حجاب قبل از رسیدن به تکلیف

مشاور: خانم صادقی

پرسش:

سلام وعرض ادب. دختر ۶/۵ ساله ای دارم که هرجا میریم وهرکار میکنم روسری سر نمیکنه. خیلی نگرانم که به سن تکلیف هم رسید بازم سر نکنه. سپاسگزارم از راهنماییتون

توصیف:

دختر ۶ونیم ساله تان روسری سر نمیکند و نگرانید بعد از سن تکلیف هم حجابش را رعایت نکند.

ریشۀ مقاومت در برابر حجاب

  • حجاب مسئله ایست که هم سخت است و هم محدودیت به همراه دارد و کودک در این سن از درک فلسفه ی حجاب عاجز است چون ذهن انتزاعی ندارد. اینکه والدین انتظارات خود را هم سطح فهم و توانایی کودک بکنند بسیاری از نگرانی هایشان کاهش پیدا میکند.
  • محجبه شدن و رعایت دستورات دینی یک فرایند است و متناسب با ظرفیت کودک در طول زمان اتفاق می افتد و چیزی که مهم است توکل کردن به خدا و داشتن صبر زیاد است.
  • تا قبل از رسیدن به سن تکلیف حجاب برای دخترها اجباری نیست و گاهی والدین در اثر نگرانی هایشان سعی میکنند در سنین پایین تر به آن ها سخت بگیرند تا وقتی به سن تکلیف رسیدند حجاب کاملشان را رعایت کنند.
  • اجبار، تذکر زیاد و مستقیم و سرزنش کردن در مورد حجاب کودک را لجباز میکند؛ و اگر هم اثرگذار باشد اثر آن کوتاه مدت است.
  • نوع پوشش والدین و اطرافیان در روند محجبه شدن کودک موثر است، چون فرزند در مرحله ای است که از بزرگتر ها الگو برداری میکند.

راهکارهای روسری سرنکردن

  1. سعی کنید در مورد رعایت حجاب و روسری سر کردن، دخترتان را اجبار نکنید. اجبار در دین‌داری اثرات منفی دارد.
  2. اگر قصد دارید بیرون بروید صرفا به او پیشنهاد بدهید، اگر نخواست روسری سر کند هیچگونه واکنش منفی حتی در چهره تان نشان ندهید و خیلی راحت قبول کنید. اما اگر تصمیم گرفت روسری سرش کند او را تشویق کنید و به او بگویید که از این انتخاب او خوشحال شدید.
  3. چیزی که در این سن مهم است ایجاد یک حس خوب از دین است. شما می‌توانید به همراه دوستانتان که فرزندانی هم سن دخترتان دارند قرار بگذارید و با هم به مراسمات مذهبی و مسجد بروید تا کودکانتان بتوانند با هم بازی کنند و بهشان خوش بگذرد و خاطره خوشی در ذهنشان بماند. گاهی هم میشود در مسیر رفت و برگشت به مسجد و مراسم ها با فرزندتان بازی کنید، خوراکی بخورید و با حال خوب و خاطره خوب این اوقات را بگذرانید.
  4. محبت و نوازش خود را به کودکتان بیشتر کنید. بیان احساسات و محبت به کودکان درمان بسیاری از اختلال‌های رفتاری است.
  5. معمولا کودکان کسانی را که با آنان زیاد بازی میکنند بیشتر دوست دارند؛ درنتیجه حرف شنوی بیشتری از آن‌ها دارند. سعی کنید هم‌بازی کودکتان شوید.
  6. فضای مهد و مدرسه، اطرافیان و دوستان هم سن دخترتان خیلی در نگرش او موثر است، بهتر است در رفت و آمدها بیشتر دقت کنید.
  7. ما میتوانیم به جای تذکر دادن و دستور دادن با رفتارمان خیلی از کارها را به فرزندمان یاد بدهیم. تذکر مستقیم، ابراز ناراحتی و سرزنش اثر منفی روی او میگذارد. تعامل بدون امرونهی باعث می‌شود رابطه‌تان دوستانه‌تر بشود.
  8. امروزه تنوع خوبی از روسری‌ها با جنس‌های متفاوت و ابعاد مناسب هم چنین ملزومات حجاب زیادی در بازار و فروشگاه ها وجود دارد میتوانید با هم به یکی از این فروشگاه ها مراجعه کنید و با انتخاب دخترتان روسری، گیره و … بخرید.
بخوانید  به حرف افتادن کودک