بی توجهی کودک

مشاور: مطهره یعقوبی

پرسش:

کلا پسر چهار سالم خیلی به حرفام توجه نمیکنه و کار خودش را انجام میده کارهاییکه منجر به مردم آزاری است مثلاً ساعت یک نصفه شب در خانه را باز می‌کنه و بلند بلند مداحی میخونه باید چجوری باهاش حرف بزنم که عزت نفسش مشکل نخوره از طرفی حق ناس به گردنم نباشه

توصیف:

نحوه برخورد با پسر چهارساله که به حرف مادرش توجه نمی کند، باید چگونه باشد تا به عزت نفسش ضربه وارد نشود؟

ریشه:

۱_ کودکان در هفت سال اول هنوز آداب و قواعد زندگی اجتماعی را نمی دانند. این امر کاملا طبیعی است که کارهایی که دوست دارد را از آن لذت میبرد و دیدگاه بازیگونه به همه امور دارد. رشد اجتماعی و آشنایی با قواعد آن در کم کم در هفت سال دوم شکل میگیرد.
۲_ خیلی اوقات والدین، با ویژگی ها و شرایط سنی کودک آشنا نیستند و بدون توجه به نیاز ها و مقتضیات سنی آنها، قوانین فراوانی را میگذارند. کودک هنگام مواجه با قوانین زیاد، راه حل بی توجهی را پیش میگیرد.
۳_ گاهی اوقات کودک با بلند کردن صدا و داد زدن، به دنبال کسب توجه والدین و اطرافیان و تامین نیاز و خواسته خود است.
۴_ حساسیت های والدین در مورد آداب دانی، باعث میشود بچه ها کارهایی که زیاد تذکر میگیرند را زیاد تکرار کنند. این امر باعث تثبیت آن رفتار میشود. مثلاً: به کودکی که دائم میگویند جیغ نزن!! کودک تحریک میشود که بیشتر جیغ بزند.

راهکارها:

1.خیلی خوب است که والدین با نیازها و رشد روحی و عاطفی کودک خود آشنا شوند. خیلی از رفتارهای کودکان طبیعی و متناسب با سن آنها می باشد، آگاهی والدین از این موضوع باعث تعامل بهتر با فرزندشان میشود.
این دو کارگاه را مشاهده کنید:
https://kachi.chamraniha.com/product/workshop-wrong-upbringing/

بخوانید  سوال 354

#سوء_تفاهم_های_تربیتی

https://kachi.chamraniha.com/product/workshop-interest/

#کارگاه_مجازی #شناخت_علایق_و_نیاز

2.بچه ها در یک مقطع سنی، بلند صحبت کردن، حتی جیغ زدن و داد زدن را دوست دارند، چون به این وسیله بخشی از انرژی نهفته آنان تخلیه میشود و شنیدن صدا بلندشان، جذاب و هیجان انگیز است. پس می توانید او را به کوه و پارک ببرید و با هم با صدا بلند و ایجاد سر و صدا بازی کنید.

3.به فرزند خود بسیار محبت کنید، او را در آغوش بگیرید، ببوسید، نوازش کنید. به او توجه کنید، بخصوص در جمع، توجه خود را بیشتر کنید. به حرف های او گوش دهید .

4.حداقل هفته ای یکبار با هم به پارک، کوه و دشت بروید. کودک نیازمند تخلیه هیجان و انرژی های خود است. با هم بازی کنید و بدوید، فوتبال بازی کنید. می توانید بازی های هیجانی مناسب در خانه را روزانه انجام دهید. پسر بچه ها انرژی فراوان دارند و باید این انرژی تخلیه شود. بازی و محبت کردن به کودک، نیاز اساسی زیر هفت سال است و والدین باید به آن توجه کنند.
https://kachi.chamraniha.com/product/ebook-haiajan-bdardsar/

#بازی_هیجانی

5.قوانین و چارچوب های کمتری را برای فرزند خود بگذارید. وجود چارچوب های فراوان و قانون برای کودک، باعث ضربه به عزت نفس کودک میشود. در مواجه با این شرایط یک جایگزین داشته باشید. مثلاً: فرزند شما دوست دارد در راهرو مداحی بخواند. چون آن ساعت شب، همه جا ساکت است و صدا پیچیده میشود و این برای کودک بسیار جالب است. او را به حمام ببرید و بگویید، حالا اینجا بخون، ببین صدات چجوری میشه!!

6.به حال خوب مادری هم توجه کنید. مادر با حوصله و صبور، قطعا فرزند صبور و بهتری تربیت خواهد کرد.

بخوانید  پرسش و پاسخ هایی در با مسائل دانشی