مادر ناراضی
مشاور: زهرا شاه حسینی
پرسش:
با توجه به چند سوال که مطرح کردم و کارشناسان محترم جواب دادند مقصر من و راه های اشتباه من با فرزندم بوده که سعی در بازسازی خودم هستم اما مشکل اینجاست که رفتار مناسبی با دخترم ندارم ، زود خسته میشم ، از کوره در میرم و شبها وقتی بچه هام خوابن احساس ندامت و پشیمانی دارم و مدام گریه میکنم ، باز صبح فردا تمام تلاشم میکنم که مادر خوبی باشم اما مجددا خسته میشم و رفتارهای نامناسبی با دخترم دارم .رفتارهای نامناسب من : اعم از داد زدن ، عصبانی شدن ، غر غر کردن به سر دخترم، احساس کلافگی کردن و تهدید کردن دخترم هست.با توجه به این مقدمه از شما میخوام بفرمایید چطور برخودم مسلط باشم که این مشکلات و سر و صداها پیش نیاد و یک مادر خوب برای فرزندانم باشم ؟؟ که در کنار من احساس آرامش کنند.
توصیف:
شما از طریقه مادری خود ناراضی بوده و به دنبال رفتار مناسب با کودکان و شیوه رسیدن به رفتار مناسب هستید.
ریشه:
○ پیچیده بودن شرایط یک خانم در زندگی و نقش های متفاوت او، کار را برایش سخت کرده است.
○ طریقه زندگی امروزی، شرایط زندگی آپارتمانی، رفت و آمد کم خانواده ها، نبود هیئت های خانوادگی و برنامه هایی از این قبیل، زندگی را به ظاهر راحت و در باطن سخت کرده است.
عدم ارتباط افراد با همدیگر موجب مشکلات زیادی از جمله خوب نبودن حال روحی و کسالت خانم ها میشود.
○ داشتن وسایل زیاد و نامناسب برای سرگرم شدن کودکان و نداشتن ابزار های مناسب برای بازی، بار زیادی روی دوش مادر قرار میدهد.
○ دید ایده آل گرایانه برای مادری در مادرهای امروز، شامل اینکه یک مادر نمونه باید تمام وقت در خانه در کنار کودک بوده و فعالیت دیگری نداشته باشد، مادر را فرسوده میکند.
○ پر بودن دنیای مجازی و حقیقی از اطلاعات ضد و نقیض، مادرها را در معرض قضاوت قرار داره و باعث سردرگمی آن ها در شیوه مادری شان، ناتوانی در گرفتن تصمیم درست و پیدا کردن شیوه ی مناسب مادری برای خودشان میشود.
راهکارها:
1.به صورت جزیی چند کار کمک می کند که کمتر از کوره در بروید و صبورتر شوید:
بالا بردن ایمان و توکل به خدا. بر اساس آیات قرآن خداوند می فرماید: ما شما را با ترس و گرسنگی و نقص در اموال و بیماری و اولاد ازمایش می کنیم و بشارت بر صابران کسانی که مصیبتی برآن ها وارد می شود، ایمان دارند به این که) می گویند: « انّا لله و انّا الیه راجعون» خود این ایمان به خدا و معاد، انسان را در تمام زندگی آرام تر و صبور تر می کند. توجه ویژه به نماز، قرآن خواندن به خصوص در نیمه ی شب، بیداری بین الطلوعین از جمله مواردی است که بسیار در این زمینه موثر است.
2. مثبت نگری را افزایش دهید و سعی کنید اتفاقات خوب روزتان را برای دیگران بازگو کنید. رسول اکرم (صلّی الله علیه و آله) می فرماید: الصّبر رضا. صبر همان رضایت و خرسندی است. در مقابل از نکات منفی تا آن جا که می شود؛ برداشت مثبت کنید. و برای دیگران بازگو نکنید. در روایت از شکایت از روزگار و احوالات برای دیگران نهی شده است و اثر بسیار مخربی دارد.
3.قالب های ذهنیتان را بشکنید. اگر همیشه با قاشق غذا می خورید چند بار با دست خوردن را تجربه کنید. سعی کنید مدل های مختلف دوست داشتن و ابراز محبت را بیان کنید. با آدم های متفاوتی رفت و آمد کنید. مدل آشپزیتان را نامتعارف کنید. مثلا یک ادویه ی جدید و متفاوت و یا سبزی های متنوعی را در یک غذای اده یا سالاد تجربه کنید.
4.هیجانتان را بالاتر ببرید. کوه رفتن، ورزش کردن، بازی های کودکانه با بچه ها انجام دادن به گونه ای که عرقتان در بیاید و نفس نفس بزنید.
5.دیدن انیمیشن و خواندن کتاب داستان، باعث میشود به دنیای بچه ها نزدیکتر شده و حس بهتری نسبت به مادریتان داشته باشید.
6.ارتباط خود را با فامیل و دوستانی که بچه های هم سن داشته و هم فرهنگ هستند زیادتر کنید و برنامه های مشترک مانند رفتن به پارک، حسینیه و… با هم داشته باشید.
این فعالیت های اجتماعی به شما احساس خوب و مفید بودن میدهد.
7.حتما در طول هفته مطابق با علاقه تان فعالیتی مخصوص خود در نظر بگیرید (ورزش، پیاده روی و…) و در آن ساعت کودکان را به کسی بسپارید. حداقل در هفته 2 ساعت برای خود زمان خالی کنید.
8.به این نکته توجه کنید هیچ کس مادر کاملی نیست و همه اشتباهاتی دارند. به مرور زمان و با تمرین و پشتکار، صبر، حوصله و خصوصیتهای خوب فردی در هر کدام از ما تثبیت میشود.
9.بهتر است برای اطمینان از قوای جسمانی و طبع خود به پزشک طب سنتی مراجعه بفرمایید.