درخواست های مکرر کودک

مشاور: محدثه میرزاجعفر

پرسش:

پسر من ٤ ساله ست. هر چی میبینه، چه تو تلویزیون، چه وسایل بچه های دیگه، میگه مامان اینو برام میخری؟
من قبلا براش توضیح میدادم که به این دلیل نمیشه، یا باشه میخرم. الان دیگه قبول نمیکنه. تعداد خواسته هاش هم زیاد شده.
من نمیخوام بهش وعده دروغ بدم، اما تا قبول نکنم، اصرار میکنه.
باید چطور برخورد کنم و چی بگم؟

توصیف:

با درخواست های بی حد و حصر بچه ها برای خرید لوازم غیر ضروری چه باید کرد؟

ریشه:

1.یکی از ریشه های این مساله، این است که در زمان مورد نیاز توجه مثبت و کافی به کودک نشده، به همین خاطر او به دنبال این توجه به صورت منفی است.
2. اگر مستقیما نه بگویید و یا وعده خرید بدهید هر دو اثرات خوبی نخواهند داشت و کودک همچنان متوقع خواهد ماند.
بهترین واکنش، استفاده از خیال است.
3. خود داشتن اسباب بازی، لباس یا لوازم غیرضرور زیاد در منزل باعث می‌شود کودک این الگو را بگیرد که همه چیز را باید از بیرون تهیه کرد. مثلا اینکه مادر و پدر خیلی اهل مصرف‌گرایی باشند.
4. خود امر و نهی کردن و سختگیری، قوانین و چارچوب های زیاد باعث می‌شود کودک سخت و غیرمنعطف شود و در این موارد لجبازی زیاد از خود نشان دهد.

راهکارها:

1.خیلی از خواسته های بچه ها را می شود به صورت خیالی برآورده کرد. مثلا اگر کودکی هرخوراکی یا اسباب بازی را که در خیابان می بیند، درخواست کند، می‌شود به او گفت: دلت می خواد یکی از اینا مال ما باشه؟ اون بزرگتره رو میخوای یا کوچکتره.اون سبزه مال من، تو قرمزرو دوست داری؟
کودک در این موارد غالبا به خود آن کالا یا خوراکی نیاز ندارد، بلکه به همراهی شما با خود نیاز دارد. پس اثر گفتگو را دست کم نگیرید. و با هم وارد دنیای خیالی شوید.
نباید به صورت مستقیم به کودک بگوییم که نمی توانیم این را بخریم. یا پول نداریم.

بخوانید  دست خواهرش را لیس می زند!

2.به فرزندتان بسیار توجه کنید و او را ببینید هم شما و هم پدرش. او را ببوسید و محبت کنید. کارهای منفی اش را ندید بگیرید و کارهای مثبتش را بازگو کنید.

3.چارچوب‌ها و قوانین‌ و امر و نهی و بکن نکن حتی در موارد معمول و پیش پا افتاده را کنار بگذارید تا کودکتان منعطف شود. و پذیرش خیال و گفتگو برایش راحت تر شود.

4.اگر خودتان اهل خرید و مصرف‌گرایی هستید سعی کنید بیشتر از داشته هایتان استفاده کنید و با تبدیل و تغییر دادن وسایل نیازتان را برطرف کنید تا این الگوگیری بهبود پیدا کند.

5.سعی کنید با پسرتان با وسایل بازیافتی بازی کنید. مثلا کاردستی با وسایل بازیافتی، بازی هیجانی با وسایل دورریختنی و … این کار هم خلاقیتش را پرورش می‌دهد و هم اینکه کم کم می‌آموزد به جای خرید کردن از داشته ها استفاده کند.

6.می‌توانید با هم مدتی وسایل مورد نیاز و بازیافتی را جمع کنید. مثلا از مغازه ها کارتن جمع کنید یا با هم شانه تخم مرغ و لوله دستمال و … جمع کنید .