پدر عصبانی

مشاور: مریم صادق پور

پرسش:

سلام، من یه خانم ۳۶ ساله هستم که دو بچه دارم، یک پسر ۱۱ساله ویک دختر ۴ساله، همسر من به شدت تند مزاج هستن وخیلی بی حوصله، همیشه از بازی با بچه ها کناره می گیرند، و هر چیز کوچکی باعث عصبانیت ایشان میشه و سریع واکنش تند از خودشون نشون میدند واین کار باعث ایجاد تنش در خانه میشه و من گاهی وقتها در مقابل رفتار بد ایشان مقابله به مثل میکنم، با توجه به اینکه فرمودین حوصله پدر باعث شخصیت فرزند میشود، نگران فرزندانم شده ام. ایشون هم ۳۶ساله هستند و شغلشون آزاد هستش، ۱۵سال از زندگی مشترک ما میگذرد. باهمه رفتار گرم وصمیمی داره، البته گاهی درمحیط کاری هم نسبت به شاگردانش همین رفتار رو دارن، جلوی دیگران هم باما بد رفتاری می کنند و با کلامش ما رو تحقیر می کنند. لطفا راهنمایی کنید.

توصیف:

چطور می شود در خانواده ای که پدر خانواده تند مزاج و عصبی است، کودکان با شخصیت و سالمی تربیت کرد؟

ریشه:

۱. گاهی دلیل تندمزاجی ها تعاملات ناصحیح طرفین است. یعنی پدر و مادر در زمینه های مختلف زندگی زناشویی به رفتار و گفتار درستی نرسیده اند.
۲. عصبانیت و تندمزاجی بیش از حد می تواند ریشه در مزاج و طبع بدن فرد داشته باشد.
۳. مشکلات کاری، اقتصادی،عاطفی و… می تواند باعث تشدید بداخلاقی و عصبانیت در افراد شود.
۴. هم سو نبودن والدین در مسائل تربیتی میتواند موجب واکنش های تند از طرفین شود و آسیب هایی در تربیت بچه ها داشته باشد.

بخوانید  پسرم همش به من می چسبه

راهکارها:

1.آنچه مسلّم است اینست که اگر شما در مقابل رفتارهای همسرتان مقابله به مثل کنید، این روند اشتباه ادامه می یابد و علاوه بر آن کودکان هم یاد نمی گیرند چطور به حل مسئله برسند. یعنی تنها راه مقابله با افراد را مقابله به مثل می یابند که این روش در زندگی شان مضر است.

2.با همسرتان یک گفتگوی سالم و به دور از مجادله و…داشته باشید و راجع به اذیت شدن خودتان و بچه ها برایشان بگویید. در ادامه با مشاور خانواده مشورت کرده یا دونفره به آن مراجعه کنید.

3.یک برنامه ی تفریحی و جذاب برای خودتان داشته باشید. این برنامه می تواند از هرکاری که شما لذت می برید تشکیل شود.

4.سعی کنید خود شما والد عصبانی برای کودکان نباشید. حتما با دخترتان بازی کنید و برای پسرتان هم وقت متناسب با سن اش بگذارید.
اگر پسرتان فوتبال دوست دارد، گاهی با هم فوتبال ببینید، پارک بروید و…

5.به نیازهای عاطفی کودکان توجه کنید. حتما به هر دوی آن ها محبت کنید. آن ها را ببوسید، در آغوش بگیرید و نوازش کنید.

6.بازی های دویدنی و پر سر و صدا را قبل از آمدن همسرتان با بچه ها انجام دهید تا بچه ها تذکر و امر و نهی بی مورد از پدر دریافت نکنند و از بازی لذت ببرند.

7.آن دسته از فعالیت هایی که همسرتان دوست دارد و می توان به صورت دسته جمعی در خانواده آن را انجام داد، در برنامه ی خانوادگی تان بگنجانید. بالاخره همسر شما هم علاقه کندی هایی دارد، آن علاقه مندی ها را شناسایی کنید و در همان مسیر، خانواده را دور هم جمع کنید. مثلاً یک سالاد درست کردن دسته جمعی، یک گردش دسته جمعی و…

بخوانید  از چه سنی باید دختر با دختر بازی کنه، پسر با پسر؟

8.دیدن فیلم قصر شیشه‌ای به شما توصیه می‌شود.