ناسزاگویی

مشاور: علی حاجی اکبری

پرسش:

من پسر چهارساله ام بعضی وقتا که اون چیزی که میخواد رو انجام ندیم مثل کوچولو ها صحبت میکنه و شروع میکنه ناسزا گفتن ، چیکارکنم بهتربشه؟بهش چیزی بگم یا بروی خودم نیارم؟

توصیف:

پسر 4 ساله شما در صورت نرسیدن به خواسته اش ناسزاگویی می‌کند.

ریشه:

1.نیازهای یک کودک زیر 7 سال به خصوص 4 سال به پایین، بیشتر شامل نیازهای ضروری و دست اول او می‌شوند. بنابراین لازم است درصد بالایی از آنها برآورده شود.
2. به نظر می‌رسد به جهت بروز حساسیت از جانب والدین، کودک نسبت به آن آگاه شده و باعث لجبازی و استفاده از این فرصت توسط کودک شده است.
3.یکی از ریشه‌های این مسئله نیاز به برقرای ارتباط و دیده شدن در کودک است. زمانی که کودک از توجه کردن والدین ناامید شود به سمت جلب توجه منفی می‌رود.
4.عدم همراهی و سخت‌گیری در امور مختلف، بچه را سخت و غیرمنعطف می‌کند.

راهکارها:

1.نسبت به این کار او حسّاسیت نشان ندهید و اصلا عصبانی نشوید.

2.هنگامی که فرزندتان خواسته‌ای را مطرح می‌کند، با او ارتباط چشمی بگیرید. خواسته‌اش را با بیان کلماتی مثل اوهوم، آهان، درست است یا همین‌طور است، تصدیق کنید.

3.نیاز نهفته و پنهانی را که از بیان خواسته‌اش دارد، کشف و با کلماتی بیان کنید؛ مثلاً اگر درخواست خریدن یک دایناسور کرد، بگویید: فکر کنم، تو خیلی حیوانات را دوست داری!

4.سعی کنید در امور روزمره و زندگی انعطاف لازم را داشته باشید و اهل تغییر باشید. تا حد امکان برای هر چیزی قانون خاص نگذارید تا فرزندتان نرمی و انعطاف را ببیند و بیاموزد.

بخوانید  از وقتی مهد میره، لکنت گرفته

5.در پایان خواسته‌ی او را به‌صورت خیالی برآورده کنید؛ مثلاً دربرابر همان خواسته‌ی فرضی بگویید: بیا به زمان دایناسورها برویم. سپس با هیجان بگویید، وای! مواظب باش! الآن زیر پای آن دایناسور غول‌پیکر له می‌شوی! برو کنار! به این بازی ادامه دهید.

6.توصیه می‌کنم کتاب به بچّه‌ها گفتن، از بچّه‌ها شنیدن را مطالعه کنید و تمریناتش را انجام دهید‌.

7.سعی کنید بیشتر به فرزندتان محبت کنید و او را ببینید. در طول روز شما و همسرتان اور ا ببوسید و ابراز علاقه کنید.

8.حتما در طول روز به صورت متمرکز با فرزندتان بازی کنید. بازی زبان بچه‌هاست و از طریق آن احساسات خود را بروز می‌دهند.