ترس از همسالان

مشاور: زهرا مهدیان

پرسش:

دختر2سال وسه ماهه ای دارم که به شدت ازبچه ها میترسه چه بزرگتروچه هم سن خودش اصلابلدنیست ارتباط بگیره بابچه ها ترجیح میده تنهایی بازی کنه وقتی توی پارک بچه هاروی سرسره هستن به هیچ عنوان نمیره سواربشه واگه بچه ای بهش دست بزنه گریش میگیره البته چندتاتجربه ی بدهم داشته چندباری بچه هاهولش دادن زدنش و…
چطوریکم جسارت پیداکنه؟ ممنون میشم راهنمایی کنید

توصیف:

دختر شما نسبت به بقیه بچه ها می‌ترسد و با آنها ارتباط نمی‌گیرد. ترجیح می‌دهد تنهایی بازی کند. گویا قبلا چندتا تجربه کتک خوردن هم داشته است.

ریشه:

1.همان طور که اشاره کردید، کودک شما فقط دو سال دارد و کاملا طبیعی است که هنوز راه ارتباط برقرار کردن با دیگران و بازی با آنها را یاد نگرفته باشد.
2. حساسیت نشان دادن نسبت به هر موضوعی و آگاه کردن بچه نسبت به آن، باعث تداوم مسئله خواهد شد. صحبت کردن در مورد خود بچه با دیگران در حضور بچه هم مصداقی از حساسیت نشان دادن است.
3. کودکان زیر 7 سال به خصوص زیر 4 سال به جهت دایره لغات و تجربه محدود، نمی‌توانند احساس و منظور خود را به دیگران منتقل کنند برای این کار به کمک بزرگترها احتیاج دارند.
4.در کل محتاط بودن پدر و مادر و خطرپذیر نبودنشان، در نوع والدگریشان تاثیرگذار است و کودک این را دریافت می‌کند و کمتر به انجام کارهای پرخطر(خطر در حد کودک) تن می‌دهد. مثلا تذکرات به بچه در مورد مراقبت از خود، زمین نخوردن، سرما و گرما، لباس پوشیدن و …
5. گاهی نداشتن اطلاعات کافی در خصوص روحیه بچه‌ها، باعث می‌شود ما انتظارات بیش از حدی از آن ها داشته باشیم و خود را بابت رفتارهای آنها بیهوده نگران کنیم.

بخوانید  سوال 305

راهکارها:

1.حساسیت خود را نشان ندهید نه در چهره و نه در کلام. در حضور فرزندتان در مورد هیچ کدام از ویژگی‌هایش با کسی صحبت نکنید.

2.در کنار فرزندتان باشید و احساسات او را ترجمه کنید. مثلا بیا بریم به اون پسره بگیم که تو دوست داری سرسره سوار بشی. و یا الان ناراحت شدی که دیگه بازی نمی کنی؟

3.بازی های هیجانی و بی قانون انجام دهید. آب بازی، خمیر بازی، آرد بازی و … جسارت کودک را زیاد می کند. بازی هایی مثل پرتاب توپ کاغذی به هم، مشت و لگد زدن به بالش و رخت‌خواب، بالا رفتن از ارتفاع معقول و پریدن از آن و …
برای ایده گرفتن می‌توانید در سایت چمرانی ها کتاب های الکترونیکی با موضوعات مختلف را تهیه بفرمایید.

4.خود شما و همسرتان سعی کنید کمتر به فرزندتان تذکر بدهید. اجازه دهید حتی‌الامکان تا جایی که کاری برایش خطر زیاد جانی ندارد امور را تجربه کند.
در کل سعی کنید خودتان هم اهل تجربه کردن باشید. مثلا یک روز را یک غذای جدید که تا حالا نخوردید بخورید و این را اعلام کنید. یا یک وعده روی پشت بام غذا بخورید یا …

5.کتاب به بچه ها گفتن از بچه ها شنیدن بسیار کتاب مناسبی برای تعامل با کودک است پیشنهاد می‌کنیم تهیه بفرمایید.
در کل این تغییرات در کودک نیازمند صبوری و انجام مستمر راهکارهاست. موفق و مؤید باشید.