عصبانیت و لجبازی کودک

مشاور: سرکار خانم حبیب پور

پرسش:

سلام پسر ۷ ساله که خیلی عصبانی میشه داد و فریاد میکنه حرفهای زشتی میزنه لج باز هم هستش . من واقعا خسته شدم کم آوردم. لطفا راهنماییم کنید.

توصیف:

با پسر ۷ ساله ای که هنگام عصبانیت واکنش های خوبی ندارد، و لجبازی میکند چه طور باید رفتار کرد؟

ریشه:

۱-بکن نکن کردن، امر و نهی، توضیح کارهای خوب و بد، موجب عصبانیت در بچه ها و لجبازی کردن آن ها میشود.
۲- یکی دیگر از عواملی که باعث بروز عصبانیت در کودکان می شود ، تلویزیون دیدن، خصوصا برنامه های نامناسب ، بازی های موبایلی و یا رایانه ای است.
۴- گاهی والدین توجه کافی را به کودک نمی کنند و تا کودک فحش میدهد یا به اصطلاح کار زشتی میکند فوری واکنش نشان میدهند و بچه ها معمولا سعی میکنند این توجه را ولو به صورت منفی به خود جلب کنند و رفتارهایی مثل داد زدن، فحش دادن و.. را انجام میدهند.
۵- بچه ها پر از انرژی هستند سرگرم نبودن در طی روز، بازی هیجانی نکردن، و تخلیه نشدن انرژی شا منجر به بروز رفتارهایی از این دست میشود.
۶-ناکامی ‌یکی‌ از مسائلی‌ است‌ که‌ به‌ عصبانیت و پرخاشگری می‌ انجامد. وقتی‌ کودک‌ به‌ هدف‌ خود دست‌ نیابد و ناکام‌ شود، یکی‌ از رفتارهایی‌ که‌ از او سر می‌ زند پرخاشگری‌ است.

راهکارها:

1.سعی کنید دقت کنید بیشتر چه زمان هایی عصبانی می شود. قطعا قبلش زمینه ای برای رفتارش پیدا می کنید.

2.اگر بخواهید ریشه ای تر مسئله را حل کنید، باید از امر و نهی ها و سرزنش هایی که میکنید کم کنید.

بخوانید  جدیدا ناخن می خوره و لبش رو می کنه

3.بازی های هیجانی مثل آب بازی، دویدن و بپر بپر، بالشت بازی و… را در برنامه های خود قرار دهید.
لینک زیر میتواند در ایده دادن به شما کمک کند:

#بازی_هیجانی

4.به هیچ وجه در مورد فحش دادن، به کودک تان تذکر ندهید و تنبیه نکنید. سعی کنید بدون هیچ واکنش خاصی حواس او را از این کار به چیز دیگری پرت کنید مثلا به او پیشنهادی بدهید: چطوره که شام امشب رو با کمک هم درست کنیم بدو بریم سراغ اشپزی هیجان انگیز

5.بیشتر به او محبت کنید.( بغل کردن، بوسیدن، نوازش کردن و …)، بیشتر برایش وقت بگذارید و با او بازی کنید و با او با آرامش بیشتری برخورد کنید.‌

6.در مواقع عصبانیت فرزندتان، برایش توضیح ندهید. او را در آغوش بگیرید و سعی کنید احساسش را تصدیق کنید. و با او همدل شوید. بعد از آنکه آرام شد، با او وارد گفت و گو شوید.

7.ابزار مناسب برای بازی های دست ورزی در اختیارش قرار دهید تا با آنها بازی کند ابزاری مثل خمیر ، گل ، آرد ، رنگ انگشتی ، مهره و نخ و …این بازی ها هم به تمرکز و ارامش کودک کمک میکند و هم موجب توانمند شدن دست میشود که برای امور درسی بسیار مهم است.