تعامل با کودک

مشاور: محدثه میرزاجعفر

پرسش:

دخترم دو سال داره. خیلی تو داره. سرکشی میکنه و به حرف من و پدرش گوش نمیکنه. باید چکار کنم؟

توصیف:

شما به دنبال یادگیری نحوه تعامل با کودک دو ساله ای هستید که توانایی بروز احساسات کلامی و رفتاری ندارد.

ریشه:

معمولا بچه هایی که یکی از والدینشان یا هر دو، احساسات خود را زیاد بروز نمی دهند، خودبه خود دچار این مساله می شوند.اما عوامل دیگری می تواند این مساله را تشدید کند مثل: امرو نهی زیاد والدین، وسواس والدین، وضع قوانین خاص برای رفتارهای کودک و …

راهکارها:

1.پدر و مادر مهم ترین هم بازی کودک هستند. پس در قدم اول شما باید به اندازه ی کودکتان کوچک شوید.یعنی به اندازه نیاز یک کودک دوساله، بازی کنید ،هیجان داشته باشید و شاد باشید.

2.هنگامی که به کلاس ورزش مادروکودک می روید، به هیچ وجه به او اصرار نکنید که حرکات مربی را انجام دهد.بگذارید آزاد و رها باشد. اتفاقا به عکس، شما با او همراه باشید تا امنیت او را تامیین کنید.مثلا: اگر فقط یک جا نشسته بود و کاری انجام نمی دادشماهم بنشینید و بگویید: پس باید اینطوری ورزش کنیم؟ اگر خندید شما هم بخندید و بگویید: چه ورزش جالبی.از خودتان صداهای خنده دار و جالب دربیارید. شما قرار است آرامش او را تامین نمایید. پس روند و برنامه ی کلاس نبایدهدف شما باشد و بخواهید بر انجام آن پافشاری نمایید.

3.شما و همسرتان میزان تحرک و هیجان خود در حین بازی با دخترتان را افزایش دهید. روزانه دو ساعت بازی های پرتحرک مثل بدو بدو، بپر، بپر و بازی های پرت کردنی را به صورت دسته جمعی با همه اعضا خانواده انجام دهید. در حین بازی شعر بخوانید و سر و صدا راه بیندازید و شادی و هیجان خود را کلامی و رفتاری بروز دهید.

بخوانید  ترس از تاریکی

4.قالب های ذهنی خودتان را بشکنید.مثلا یک بار همه با دست غدا بخورید. با ماست صورت همدیگر را نقاشی کنید.محل غذاخوردنتان را تغییر دهید.

5.از کارهای دستی و هنری او نمایشگاه خانگی بزنید. او را در مرکز توجه قرار دهید. و به جای تشویق های بیرونی، از تشویق های توصیفی استفاده نمایید.

6.از انجام بازی های دست ورزی غافل نشوید.روزانه یک ساعت این سبک بازی ها را در برنامه خود بگنجانید.آرد بازی،گل بازی، خمیربازی،رنگ بازی و…
باهم زیاد آب بازی به سبک های مختلف انجام دهید. در پارک با او هم بازی شوید.کنار او روی تاپ بنشینید. یا از او بخواهید او مامان بشود و شما را هل بدهد.
بعد از گذشت حدود دوماه می توانید به صورت رفت و برگشتی دربازی ها او را همراهی کنید.

7.برای بهبود تعاملات دوستانه اش، باهم فعالیت های آشپزی یا کاردستی داشته باشید. مثل درست کردن کیک،شربت، کارت تبریک و… . سپس آن ها را به دوستانش در پارک، مهمانی یا همسایه ها هدیه یا نذری دهد.

8.سعی کنید در هفته اقلا دو ساعت وقت خالص برای خود خالی کنید. و صرفا به کارهای تفریحی مورد علاقه تان بپردازد. افزایش انگیزه و نشاط شما، کمک زیادی به افزایش نشاط او می کند.