ترس هنگام خواب

مشاور: خانم صحتی

پرسش:

سلام وقت بخیر پسری دارم ۱۰ سالشه. شرایط خونمون طوری بوده که اتاق جداگانه نداشتیم وهمه درکنار هم میخوابیدیم حالا شرایط جور شد خونه ای ک داریم اتاق داره .به هیچ وجه نمیره اتاقش میگه کنارهم بخوابیم درصورتی ک پسر ۵ ساله دارم اون خیلی دوست داره تو اتاقش باشه حتی موقع تکالیف نمیره میگه میترسم پشت پرده چیزی داره .والان داخل پذیرایی میخوابه کنار برادرش چکارکنم تاکی صبر کنم همش تکرار میکنه باز شب شد کی میشه ما کنار هم بخوابیم در ضمن از دزد و گدا میترسه

توصیف:

با پسر ۱۰ ساله ای که جدا نمیخوابد و از دزد، گدا و اتاقش میترسد چه برخوردی باید داشت؟

ریشه:

۱. بچه ها در سن ۱۰ سالگی باید به یک حدی از استقلال رسیده باشند و چنانچه از کودکی زمینه ی این استقلال فراهم نشده باشد کودکان وابسته به والدین خواهند ماند‌.
۲. بچه ها در دوران کودکی هیچ آگاهی از مفهوم ترس ندارند اما گاهی ممکن است اطرافیان بچه ها را نسبت به ترس از عوامل مختلف آگاه کرده باشند، که به طور مثال اگر غذاتو نخوری دزده میاد غذاتو میبره.
۳. شرایط جدا کردن جای خواب معمولا باید از ۴ سالگی آغاز شود و روزدتر و دیرتر از آن باعث بروز مشکلات متفاوتی میشود.
۴. گاهی دیدن فیلم و انیمیشن نامناسب و بازی های کامپیوتری باعث ایجاد ترس در بچه ها می شود.

راهکارها:

1.در این شرایط میتوانید به پسرتان بگویید که امشب من میخواهم مهمان اتاقت باشم و از او بخواهید برایتان جا بیاندازد و شما روی زمین بخوابید و او روی تخت اش بخوابد و درباره اتفاقات خوب باهم گفت و گو کنید، به طور مثال باهم گفتگو کنید و کتاب بخوانید تا به اتاقش عادت کند.

بخوانید  دست در بینی کردن کودک

2.در روز مدت زمانی را اختصاص دهید تا در اتاق بازی کنید یا فعالیتی انجام دهید و سعی کنید اوایل همراه او باشید. به طور مثال قایم موشک بازی کنید و پشت پرده قایم شوید. یا زمانی که میخواهید برای پسرتان وقت بگذارید را در اتاقش با او همراه باشید.

3.روزها پرده اتاقش را کنار بزنید، تا ببیند که چیزی پشت پرده وجود ندارد.

4.سعی کنید خیلی صمیمانه و همدلانه درباره چیزهایی که او را ناراحت میکند یا نیازهای او می باشد، با او صحبت کنید تا متوجه شود که به او توجه لازم را دارید.

5.از جملات این چنینی استفاده نکنید: به او نگویید اینکه ترس ندارد ، تو که بزرگ شدی و نباید بترسی ، خجالت بکش زشته این کارها، مرد که نباید بترسه.

6.دیدن فیلم و انیمیشن نامناسب و بازی های کامیپوتری که باعث ایجاد ترس در بچه ها می شود را کنترل کنید.

7.گاهی اوقات مثل قدیم همه در پذیرایی کنار هم بخوابید؛ میتوانید بازی هایی را برای شب بصورت خانوادگب انجام دهید مثل قل خوردن از روی تشک ها، بالش بازی، کشتی و…

8.به او مسئولیت بدهید این کار موجب تقویت اعتماد بنفس او میشود و به تدریج ترس و مسائل اینچنینی برایش کمرنگ خواهد شد. مثلا شستن ظرف ها، پهن کردن لباس، آماده کردن ظرف های شام و….

9.اجازه دهید کار های شخصی اش را خودش انجام دهد حتی اگر به طور کامل و درست انجام ندهد.

10.به او محبت کنید، او را در آغوش بگیرید، از او تعریف کنید، خوبی هایش را پررنگ کنید و ضعف هایش را نادیده بگیرید.

بخوانید  همه چیش خوبه فقط ناخن می کنه