کنجکاوی جنسی ،پوشش، اگاهی جنسی

نام مشاور : سرکار خانم زهرا شاه حسینی

پرسش

من یک پسر من 4/5 ساله دارم
چند وقتی راجع به فرق دختر و پسر موقع دستشویی میپرسه که چطوری مال دختر ها یا مثلا و میپرسه جیش دختر ها از کجا میاد فرقش چیه یا کوچکتر ؟و از قبیل سوالات
البته منم سعی کردم توضیح مختصری بدم و بگم فرق داره وبعد حواسشو پرت کنم ولی خیلی دقیق شده و نمیدونم دقیقا چی بگم و چه توضیحی بدم ممنون میشم راهنماییم کنید .
خیلی حساس نیستیم راستش بیشتر فکر میکنم تو بازی بایه بچه کوچیکتر از خودش دیده البته مطمئن نیستم ولی بعد از بازی با اون کودک این سوالات مطرح کرد

توصیف مسئله

در واکنش به سوال کودک در مورد تفاوت‌های جنسی دختر و پسر باید چه کار کرد؟

ریشه

  1. بچه ها در این سنین به هر چیزی به چشم یک تجربه جدید نگاه می‌کنند و به علاوه اغلب دنبال جواب های مفصل و پیچیده نیستند و بعضی اوقات هم آن مساله برایشان اساسی نیست و فقط می‌خواهند واکنش ما را ببینند.
  2.  اینکه این مساله برای فرزند شما ماندگار شده نشان دهنده حساسیت بزرگترها روی آن است و شاید به همین دلیل از ذهنش نرفته است.
  3. تنها ماندن و ایجاد فضاهای خلوت بین بچه‌ها چه همجنس و چه غیرهمجنس، زمینه‌ساز کنجکاوی و بروز سوال می‌شود.
  4. بیکاری و داشتن اوقات خالی از برنامه برای هر سنی آفت است. یکی از این آفت‌ها بروز کنجکاوی‌های جنسی در هر سطحی است.

راهکارها

  1. ابتدا با سوال کردن از خودشان ماجرا را پیش ببرید. مثلا: خودت چه فکری می کنی؟ یا فکر می کنی چه شکلیه و چه فرقهایی باهم داره؟ چون این نکته مهم است که ما بدانیم اطلاعات بچه چقدر است و بیشتر از حد به او اطلاعات ندهیم.
    بعد از شنیدن پاسخ فرزندتان بدون اینکه با او مخالفت کنید یا واکنش خاصی نشان دهید فقط بگویید: آهان، اوهوم، یا که اینطور و …، سپس نسبت به اطلاعات بچه واکنش مناسب بدهید.
  2. وقتی فرزندشما این سوالات را می‌پرسد می‌توانید درباره تفاوت های آدم‌ها با هم صحبت کنید. اینکه رنگ چهره آدم ها، مدل مو و… باهم متفاوت است و آدم ها تفاوت های زیادی باهم دارند.
  3. بهتر است به روش غیر مستقیم از تنها بودن بچه ها در اتاق در بسته جلوگیری کنیم. به هوای سر زدن به او، میوه و خوراکی بردن، بازی کردن با آنها و حتی گفتن جملاتی مثل اینکه: “دوست دارم ببینمتون”، “دلم یه هویی براتون تنگ میشه در اتاق بسته باشه” و جملات محبت آمیز دیگر.
  4. کارهایی که انرژی بچه ها را تخلیه کرده و آنها را خسته می کند، زیاد در خانه انجام دهید و برای آنها در هفته، برنامه مشخص داشته باشید. کارهایی مثل: آب بازی بدون محدودیت در حمام که حسابی به هم آب بپاشند و خسته شوند. رنگ بازی در حدی که با پا و دست در رنگ بروند، پا کوبیدن روی زمین و شعر خواندن، آرد بازی، به استخر و پارک رفتن و دویدن و فریاد زدن در محیط باز.
  5. اصلا نسبت به سوالاتش حساسیت یا واکنش خاصی نشان ندهید. مراقب چهره و کلامتان باشید چون بچه ها خیلی زود متوجه نگرانی شما خواهند شد. رفتار و واکنش اطرافیان هم تعیین کننده است.
بخوانید  بی احترامی به پدرومادر