عزت نفس و اعتماد به نفس

نام مشاور : سرکار خانم جعفریان

پرسش

سلام وقتتون بخیر برای اینکه اعتماد به نفس دخترم و عزت نفسش بالا بره باید چکار کنم دخترمن چهارسالشه میشه چند تا بازی و… راهکار برای اینکه بتونم رابطمون را صمیمی کنم بگویید، چونکه من زیاد وقت براش نمیذاشتم میخوام جبران کنم.

توصیف مسئله

چطور می‌توان عزت نفس دختر ۴ ساله را افزایش داد و چه راهکاری برای رابطه بهتر مادر و فرزند وجود دارد.

ریشه

  1. یکی از نیازهای بچه های زیر هفت سال عزت نفس و اعتماد به نفس است. این مسئله یک مسئله طبیعی است.
  2.  گاهی وقت‌ها والدین در طول روز تذکراتی به کودک می‌دهند و این تذکرات در طول زمان باعث می‌شود کودک استقلال کمتری داشته باشد.
  3. یکی از نیازهای کودک نیاز به توجه است. وقتی والدین توجه کمی به کودک نشان می دهند کودک اعتماد به نفسش کم می شود.
  4.  پدر مادرهایی که شاغل هستند و کودک از آن ها دور است، اعتماد به نفس کمتری دارند.
  5.  ممکن است در محیط خانه فضای قانونمندی وجود داشته باشد و این کار باعث قالب دار شدن کودک می شود. کودک های دارای قالب نسبت به بچه هایی که دستکاری نشده اند، اعتماد به نفس کمتری دارد.

راهکارها

  1. بهتر است آرامش تان را حفظ کنید. نگرانی ها و احساسات مادر به کودک منتقل می شود. وقتی شما احساس نگرانی می کنید کودک شما نیز نگران می شود. این مسائل با صبر قابل حل خواهد بود.
  2. سعی کنید بازی های بی قاعده را وارد لیست بازی هایتان کنید. بازی های بی قاعده بازی هایی هستند که روند خاصی ندارند؛ مانند پریدن، دویدن، پرت کردن بالش و… . بازی های بی قاعده قالب های ذهنی کودک را کمتر می کند و انعطاف پذیری کودک را افزایش می دهد.
  3. یکی از مهمترین نیازهای کودکان نیاز به توجه است. سعی کنید به کودکتان توجه بیشتری داشته باشید، او را روزانه بغل کنید و ببوسید. ارتباط چشمی برقرار کنید و از معجزه ابراز علاقه کلامی و فیزیکی غافل نشوید.
    کارگاه شناخت علایق و نیازهای کودک میتواند به شما در این مسیر کمک کند.
  4. بگذارید کودک در خانه کمک کند، میتوانید مسئولیت های کوچک به او بدهید، این امر باعث می شود که اعتماد به نفس و عزت نفس فرزندتان تقویت شود.
  5. سعی کنید زمان اختصاصی برای خودتان و دخترتان تنظیم کنید. در این زمان کارهایی را انجام دهید که دخترتان دوست دارد. می‌توانید به خرید بروید یا در پارک با یکدیگر وقت بگذرانید.
  6. سعی کنید تعداد امر و نهی های تان را در طول روز کم کنید. یکی از عوامل کمبود اعتماد به نفس در کودکان زیر ۷ سال تذکر دادن است. می توانید به جای تذکر دادن به کودکتان پیشنهاد انجام کارها را بدهید. مثلاً می‌توانید به جای اصرار به غذا خوردن به کودکتان پیشنهاد بدهید تا عروسک‌هایش را سر سفره بیاورد و به آنها غذا بدهد.
  7. به همراه خانواده تان به گردش و تفریح در طبیعت بروید. گردش در طبیعت بسترهای زیادی برای تعامل خانوادگی ایجاد می کند. مثلاً پخت غذا، جمع کردن وسایل، پیدا کردن چوب و … می توانید این کارهای مشترک را با فرزندتان انجام بدهید و لذت ببرید.
  8. خوب است بگذارید کودکتان تصمیم های کوچک بگیرد، مثلا بگذارید لباس هایش خودش انتخاب کند و…
    کارگاه عزت نفس میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
بخوانید  سوال 476