کنجکاوی جنسی ،پوشش ،آگاهی جنسی

نام مشاور : سرکار خانم جعفریان

پرسش

سلام پسرم ۴سالشه و تازگی خیلی به لباسای باز واکنش نشون میده و مثلاً اگه تاب بپوشم همش میاد بهم میچسبه یا اگه کس دیگه ای رو ببینه میگه مامان چرا این اینجوری لباس پوشیده. چه طور باید باهاش رفتار کنم، جوابشو چی بدم؟

توصیف مسئله

در مقابل پسر چهار ساله‌ای که به لباس های باز واکنش نشان میدهد، چه واکنشی باید انجام داد؟

ریشه

  1. بچه های زیر هفت سال احساسات مختلفی را تجربه می‌کنند و این یک مسئله طبیعی است.
  2. گاهی وقت ها کودک با پرسیدن یک سوال یا انجام یک کار، متوجه می شود که چهره والدین تغییر می کند یا رفتارشان متفاوت می شود و سعی می کنند حواس کودک را پرت کنند. این رفتار باعث می شود که کودک نسبت به مسئله کنجکاوی بیشتری نشان دهد.
  3. در عصر حاضر، بچه های زیر ۷ سال، به دلیل نگرانی های والدین نسبت به امنیت کودک یا به خطر افتادن سلامتی اش(به خصوص در دوران کرونا) کمتر به بازی های هیجانی می‌پردازند و بیشتر مشغول بازی های نشستنی و دیدن تلویزیون هستند. این انرژی تخلیه نشده باعث می شود تا بچه ها به این مسائل توجه کنند.
  4.  گاهی اوقات ممکن است والدین حساسیت‌هایی مانند حساسیت به تمیزی و کثیفی، مرتب بودن خانه یا سر و صدا داشته باشند و کودک به خاطر تذکر در مورد این محدودیت ها، حساس شده باشد.
  5.  گاهی ممکن است والدین به علت نگرانی و یا حساسیت هایی که به مسائل جنسی فرزند خود دارند، آگاهی هایی هرچند ساده به فرزند خود می دهند و در نتیجه کنجکاوی او را بر می انگیزند.
بخوانید  دوست داره مثل کارتن ها دایناسور بشه!

راهکارها

  1. بهتر است آرامش تان را حفظ کنید. مسائل بچه های زیر ۷ سال با رعایت نکات ساده قابل حل است. صبور باشید و سعی کنید کنترل شرایط را به دست بگیرید.
  2. سعی کنید در طول روز تذکرات و حساسیت هایتان را کم کنید و به جای آن به کودک کارهای مختلف را پیشنهاد بدهید. مثلاً می‌توانید به جای اصرار به غذا خوردن به کودکتان پیشنهاد بدهید تا اسباب بازی هایش را سر سفره بیاورد و به آنها غذا بدهد.
  3. به طور کلی سعی کنید فرزندتان زمان خالی نداشته باشد و دائم مشغول یک فعالیت و بازی باشد تا ذهنش مشغول مسائل مختلف نشود.
    بازی های نشستنی را حذف کنید و بازی های هیجانی را جایگزین این بازی ها کنید. بازی های هیجانی به کودک شما کمک می کند تا انرژی های انباشته شده اش را تخلیه کند. تخلیه انرژی باعث می شود تا یک کودک با نشاط داشته باشید. بازی هایی مثل دویدن، پریدن، جنگ توپی، جنگ با بالش و… بازی های هیجانی مناسبی هستند.
    برای شناخت بیشتر بازی های هیجانی می‌توانید کتاب الکترونیک هیجان بی دردسر در طبقه پنجم ساختمان ما را از سایت چمرانی ها تهیه کنید.
  4. یکی از راه های مشغول کردن کودکان زیر ۷ سال بازی های دست ورزی است. بازی های دست ورزی باعث می شود تا ماهیچه های دست کودک تقویت شود و قدرت تخیل کودک افزایش پیدا کند. بازی با خمیر، آرد و گل برای بچه ها بسیار مفید است. می توانید از کتاب الکترونیکی دست ورزی استفاده کنید.
  5. در طول هفته روزهایی برای رفتن به طبیعت یا پارک انتخاب کنید. در این زمان ها می توانید به صورت خانوادگی بازی های مختلفی انجام دهید یا از بستر طبیعت برای کشف مسائل مختلف استفاده کنید. ارتباط با طبیعت یکی از کارهای مورد علاقه کودکان است.
  6. از همسرتان بخواهید تا زمان های اختصاصی برای کودکتان در نظر بگیرد و در این زمان ها فعالیت های مشترکی برای آن ها طراحی کنید.
    درست کردن غذا یا انجام یک ورزش یا رفتن به استخر می تواند در برنامه تان باشد.
  7. سعی کنید به محیط‌هایی که کودک در آن حضور دارد، توجه کنید. بهتر است کودک از فضاهایی که در آن افراد حساسیتی روی لباس پوشیدنشان ندارند، دور باشد.
  8. نسبت به کارها و رفتارهای فرزندتان حساسیتی نشان ندهید و اصلا از روی نگرانی آگاهی های کوچک به او ندهید، که مثلا زشته نکن، اینکارا خوب نیست و… سعی کنید آن زمان با کارهای هیجان انگیز حواس او را پرت کنید و یا هنگام پرسش های او، سوال را به خود را برگردانید. گاهی بچه ها با یک جواب ساده، خودشان پاسخ خودشان را می دهند و جای نگرانی ندارد.
بخوانید  سوال 431