ارتباط با بزرگترها

نام مشاور : سرکار خانم یعقوبی

توصیف مسئله

پسر چهار ساله تان تازگی‌ها خجالتی شده. شما می‌خواهید بدانید رفتار درست در قبال او چیست.

ریشه

  1. در این سن هنوز رشد اجتماعی به معنا حضور در جمع های بزرگ، شکل نگرفته است. این طبیعی است که کودک هنوز رفتارهای اجتماعی را بلد نباشد. علاقه ای به حضور در جمع های خانوادگی را نداشته باشد.
  2.  هر کودک ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارد. ممکن است در یک خانواده خواهر و برادر ویژگی های بسیار متفاوتی داشته باشند. مقایسه ی کودکان با هم باعث می شود برخی مسائل طبیعی کودکان را به شکل نقص ببینیم.
  3.  گاهی ورود عضو جدید به خانواده منجر به تغییر و تحولات رفتاری خواهر و برادر بزرگ تر میشود. گوشه گیر شدن، کم حرف شدن و … از این دست تغییرات است.
  4.  گاهی اوقات اصرار والدین به اجتماعی بودن کودک به او فشار می آورد و موجب دلزدگی کودک میشود.
  5. در جمع های بزرگ والدین ناخودآگاه توجه کمتری به فرزند خود دارند. این عدم توجه منجر به احساس عدم امنیت کودک میشود.

راهکارها

  1. فرزند خود را زیاد در آغوش بگیرید، او را ببوسید، نوازش کنید و به او محبت فراوان کنید.
  2. در مورد ارتباط با خواهر کوچکتر، به او مسئولیت بدهید. او را برادر بزرگ خطاب کنید و از او بابت مراقب از خواهرش تشکر کنید.
    (پیشنهاد میکنم کتاب خواهر و برادر سازگار را حتما مطالعه فرمایید)
  3. سعی کنید مدتی مهمانی ها بزرگ و شلوغ را کمتر بروید. با همسر خود صحبت کنید و در مهمانی حتما یکی از شما حواستان کامل به فرزندتان باشد. با او همراهی کنید؛ اگر احساس ناراحتی کرد، با او همدلی کنید. مدت زمان بودن در مهمانی را محدود کنید.
  4. با یک یا دو خانواده که کودک همسن فرزند شما دارند، رفت و آمد کنید.
  5. قبل از رفتن به مهمانی یا هرجای دیگری، راجع به ظاهر آن جا، آدم هایی که آن جا حضور دارند و اتفاقی که قرار است آنجا بیفتد با کودک صحبت کنید. این به احساس امنیت کودک کمک خواهد کرد.
  6. مدتی امر و نهی خود را محدود کنید. روی یک کاغذ چارچوب های خود یادداشت کنید و سعی کنید به مرور آن ها را کم کنید. امر و نهی و تذکر زیاد ریسک پذیری کودک را کاهش می دهد و او جرأت حضور در اجتماع را پیدا نمی کند.
  7. از همسر خود بخواهید زمانی را برای بازی و تفریح روزانه کودکان اختصاص دهد. مثلا: آنها را روزانه نیم ساعت پارک ببرد یا هفته ای یکبار با هم فوتبال بازی کنند، استخر بروند یا در حمام آب بازی کنند. در خانه بازی هیجانی کنند.
  8. زمانیکه مهمان به منزل شما می آید و یا به مهمانی میروید، یک بستر خوب بازی برای بچه ها فراهم کنید. یکی از بهترین گزینه ها دست ورزی در مهمانی است. مثلاً خمیربازی و درب بطری همراه خود ببرید تا کودک مشغول شوند.
  9. هیچ اصراری برای آداب دانی کودک زیر ۷ سال نداشته باشید. سلام گفتن، دست دادن، جواب احوالپرسی دیگران را دادن، تشکر کردن و… همه از مصادیق آداب دانی هستند.
  10. هر چه حمایت های خود را از کودک کم کنید و اجازه دهید کارهای شخصی اش را مستقل انجام دهد به رشد پسرتان در زمینه های اجتماعی هم کمک کرده آید.این کارگاه درباره‌ی استقلال کودک است.:point_down:https://chamraniha.com/product/esteghlalworkshop/
بخوانید  سوال 539