وابستگی

نام مشاور : سرکار خانم حبیب پور

پرسش

پسرم دو ساله هست و یک سال و نه ماهش بود از شیر گرفتمش وقتی از شیر گرفتمش شب ها خیلی گریه میکرد و طوری شده بود که فقط تو بغل خودم و تو یک اتاق جدا از بقیه حتی پدرش باید می‌خوابیدم کم کم بهتر شد ولی همچنان فقط پیش خودم و باید کنارش بخوابم تا راحت بخوابه و بعد از از شیر گرفتنش وقتی لباس آستین کوتاه میپوشیدم میومد بازوهام را فشار میداد، در حدی که رد انگشت هاش روی بازوم میموند و کبود میشد و درحینش دندون قروچه هم میکنه، هرچی هم بهش میگم اوف شدم یا گریه میکنم، اون لحظه بوس میکنه و همون لحظه مجدد کارش را تکرار میکنه.
قبلا بهتر غذا میخورد الان بد غذا هم شده دیگه هر غذایی نمیخوره.
جدیدا خیلی رفتارش واقعا بد شده که گریم میگیره و میمونم چیکار کنم.
ممنون میشم راهنمائیم کنید ‌.

توصیف مسئله

با پسر دوساله ای که بعد از شیرگرفتن شب ها کنار مادرش می خوابد و غذا نمی خورد، چگونه باید رفتار کرد؟

ریشه

  1. سه اتفاق مهم زندگی بچه ها قبل از ۷ سالگی عبارتند از: از شیرگرفتن، از پوشک گرفتن و جدا کردن کودک برای زمان خواب از پدر و مادرش. این سه اتفاق مهم باید با فاصله نسبتا زیاد از هم و به تدریج انجام شود. و خوب است به این نکته توجه کنیم که این سه اتفاق برای بچه ها خیلی حیاتی و تاثیرگذار است.
  2.  قطعا گذراندن این دوره ها و کنارگذاشتن این عادات برای بچه ها، ناراحت کننده و حتی در مواردی اضطراب آور است. علت اصلی ناآرامی ها و حتی دندان قروچه کردن کودک اضطراب ناشی از این مساله است که بعد از مدتی برطرف می شود.
  3.  گاهی بچه ها به دلیل کمبود ارتباط با مادر، بازی نکردن مادر با بچه، شرایط روحی نامناسب مادر و زمینه های اضطرابی که برای کودک وجود دارد، به مادر وابسته تر می شوند.
  4.  در مورد اینکه بازوی شما را می گیرد، این کار طبیعی است. بچه ها هر کدام به روشی می خواهند وابستگی شان را به مادر نشان بدهند. به خصوص که زود او را از شیر گرفته اید. در گذشته با مکیدن سینه ی مادر خود را آرام می کرد، حال به گونه ای از آن منع شده است.
  5. یک نکته ی مهم دیگر این است که گاهی بچه ها هنوز آمادگی گذار از دوره ی قبل را پیدا نکرده اند، یعنی به دلایل مختلف وابستگی شان به شیر و آغوش مادر زیاد است. همین باعث می شود بعد از دوره ی کوتاهی دوباره بازگشت داشته باشند.
  6.  نحوی از شیر گرفتن کودک بسیار مهم است. گاهی اوقات دیر یا زود، به تدریج از شیر گرفتن یا یکدفعه از شیر گرفتن باعث عدم تغذیه صحیح کودک شده و یا او را نگران و غمگین می نماید.
بخوانید  دوست داره مثل کارتن ها دایناسور بشه!

راهکارها

  1. با او زیاد بازی کنید. آب بازی، رنگ بازی و آرد بازی هم کودک را سرگرم می کند و هم به او آرامش می دهد. هر چقدر بچه ها بیشتر بازی کنند، کمتر تلویزیون می بینند. خود تلویزیون تاثیر زیادی روی عصبانیت بچه ها دارد. هر چقدر خودتان آرامش بیشتری داشته باشید و برایش وقت بگذارید، آرامش او هم بیشتر خواهد شد. فعلا اولویت اول را بچه بگذارید و تا جایی که می شود، کارهای دیگر را در اولویت دوم بگذارید تا این دوران برای پسرتان به بهترین شکل بگذرد.
  2. اگر برای خواب از خودتان جدا کرده اید، دوباره پیش خودتان برگردانید تا با آرامش بخوابد و بتواند شما را بغل کند.
  3. مواقعی که این اتفاق می افتد، به هیچ وجه به او تذکر ندهید، ولی آن موقعیت را بررسی کنید.
  4. برای غذا نخوردن کودک ،داستان سرایی و برخی بازی‌ها باعث می‌شود که تجربه غذا خوردن برای کودک شما دلچسب تر شود، به عنوان مثال : شما می‌توانید سبزیجاتی که کودک تان می‌خورد را به شکل یک هیولا یا یک موجود عجیب و غریب که خوراکی‌های سبز مانند کلم و کاهو را می‌خورد دربیاورید.
  5. فهرستی از غذاهایی که کودک در طی هفته گذشته خورده است را تهیه کنید و سعی کنید در هفته پیش رو فهرستی از مواد غذایی جدید را استفاده کنید.
  6. میزان توجه شما باید نسبت به او بیشتر شود، از این رو او را در طول روز در آغوش بگیرید. بیشتر به او محبت کنید، علاقه خود را به صورت کلامی و غیر کلامی بیان کنید.
  7. تعامل پدر با پسر به خصوص در قالب بازی های هیجانی مبارزه ای، مانند جنگ توپی و … به تقویت روحیه ی بچه ها کمک می کند.
  8. امر و نهی و بکن نکن ها و حساسیت هایی که در خانه دارید را کم کنید تا پسرتان در آرامش بیشتری باشد و مضطرب نشود.
  9. مقاله کودک دو ساله و بازی هیجانی هم میتواند در این راه به شما کمک کند.

    #مقاله #رفتار_کودک_دوساله

    https://chamraniha.com/product/emotional-game/