لجبازی و پرخاشگری

نام مشاور : سرکار خانم صحتی

پرسش

پسرم که در سن ۳ سال و نیم هست موقع عصبانیت چیزی که دستش باشه پرت میکنه و یا منو میزنه و چنگ میگیره چه عکس و العملی باید داشته باشم؟

توصیف مسئله

با پسر ۳ سال و نیمه ای که هنگام عصبانیت اشیا را پرت میکند، چنگ میگیرد و میزند چگونه باید برخورد کرد؟

ریشه

  1. گاهی والدین محبت و توجه کافی به فرزندشان ندارند و به همین علت کودک وقتی عصبانی می شود، به منظور جلب توجه وسیله ای را پرت میکند یا شما را چنگ میگیرد.
  2. در حالت کلی بچه ها در هفت سال اول باید در آزادی نسبتا کاملی باشند و دائم زیر ذره بین نباشند.
  3.  گاهی میزان امر و نهی ها و تذکرات در هفت سال اول زیاد است و کودک از این حجم از بکن نکن خسته و عصبانی می شود و به این رفتارها روی می آورد.
  4.  امروزه زندگی های آپارتمانی باعث شده است که محدویت هایی برای زندگی و بازی بچه ها به وجود آید، در نتیجه ی این محدودیت ها حساسیت والدین و رفتارهای متفاوت بچه ها بیشتر میشود.
  5.  زبان اول کودک بازی ست، نبودن بسترهای مناسب، مشغله والدین و زمان نگذاشتن برای کودک، نداشتن برنامه برای بازی و سرگرمی کودک، تخلیه نشدن انرژی میتواند موجب رفتارهای این چنینی شود.
  6.  چنگ گرفتن و زدن یکی از واکنش های طبیعی بچه هاست که با دیدن و الگو گرفتن از بچه های دیگر آن را یاد میگیرند و یا به طور غریزی انجام میدهند این کار به نوعی ابراز عصبانیت و یا جلب توجه است
بخوانید  سوال 527

راهکارها

  1. سعی کنید تذکرات و بکن نکن ها در روز کم کنید و بگذارید فرزندتان فعالیت هایی که دوست دارد را انجام دهد.
    مقاله تعامل با کودک بدون امر و نهی میتواند در بهتر شدن این روند به شما کمک کند.
    #مقاله #امر_و_نهی
    https://chamraniha.com/talk-to-kids/
  2. برای بازی با او زمان بگذارید و سعی کنید در روز به صورت جداگانه حتی به مدت نیم ساعت با او بازی کنید و همه حواس خود را در آن نیم ساعت معطوف او کنید.
  3. بازی های هیجانی، آب بازی و دست ورزی در طول روز مانند؛ پرش، دویدن، جنگ توپی یا پرتاب بالش و … میتواند برای تخلیه انرژی و عصبانیت فرزندتان کمک کننده باشد.
    مطالعه این مقاله ها میتواند به شما در بهتر شدن این روند کمک کند.

    #آب_بازی

    #بازی_هیجانی

    #دست_ورزی

  4. روزانه کودکتان را در آغوش بگیرید و ببوسید و برای محبت کردن به او برنامه داشته باشید، فرزند شما نیاز فراوانی به شما دارد تا توجه و محبت کافی را از شما دریافت کند.
  5. اگر چیزی را پرت کرد واکنش منفی نشان ندهید و عصبانی نشوید کودکان در این سن نیاز به مراقبت دارند و این به عهده ی والدین است که مراقب باشند کودک اشیا خطرناک را پرت نکند چون او درکی از خطر و آسیب ندارد و مشغول کشف و تجربه چیزهای جدید است.
  6. میتوانید در بازی به او یاد بدهید که چه چیزهایی را میتوانیم پرت کنیم چه چیزهایی را خیر؛ مثلا وقتی میخواهد لیوان را پرت کند میتوانید بگویید ما لیوان را پرت نمیکنیم و به جای آن برایش اسباب بازی هایی را بیاورید و با آنها بازی های پرت کردنی انجام دهید.
  7. کودک در این سن هنوز یاد نگرفته که به طور صحیح بروز احساس داشته باشد؛ هنگام چنگ گرفتن یا زدن به هیچ عنوان واکنش منفی، تذکر، سرزنش و یا حتی در چهره خود ناراحتی نشان ندهید چون این رفتارها کودک را نسبت به کارش خودآگاه میکنید و این رفتار در او ماندگار میشود، به جای این رفتارها موقعیت را عوض کنید و حواسش را به چیز دیگری پرت کنید.