دست شویی رفتن

نام مشاور : سرکار خانم صحتی

پرسش

میخوام به پسر سه ساله ام دستشویی رفتن آموزش بدم، ولی حتی یک بار هم وقتی میبرمش دستشویی نمیکنه که من متوجه بشم اصلا می‌فهمه من ازش چی میخوام یانه. چیکار کنم؟

توصیف مسئله

شما میخواهید بدانید چطور پسر ۳ ساله خود را از پوشک بگیرید و دستشویی رفتن را به او آموزش بدهید.

ریشه

  1. والدین معمولا نگرانی زیادی در زمینه از پوشک گرفتن و دستشویی رفتن فرزندانشان دارند، که این نگرانی طبیعی می باشد.
  2. از پوشک گرفتن در بچه ها یکی از اتفاق های مهم برای آن ها در زیر هفت سال می باشد، که نیازمند صبوری می باشد.
  3.  سن بچه ها در از پوشک گرفتن آن ها اهمیت بسیاری دارد و اصلا در زیر ۳ سال توصیه نمیشود و حتی پسران اگر تا ۳ سال و نیمگی هم طول بکشد، جای نگرانی ندارد.
  4.  کودکان باید به یک مرحله ای از آمادگی روحی و آمادگی جسمی از لحاظ سفت شدن عضلات مثانه رسیده باشند، تا بتوانند وارد مرحله دستشویی رفتن شوند.
  5.  والدین گاهاً به علت نگاه و تذکر اطرافیان و مقایسه بچه ها با یکدیگر میشوند که این موضوع باعث اضطراب مادر و کودک می شود.

راهکارها

  1. قبل از شروع از پوشک گرفتن خوب است مادر از لحاظ روحی و جسمی در شرایط خوبی باشد و با آرامش و صبر و حوصله وارد این مرحله شود، هم چنین محیط خانه در آرامش کامل باشد و کودک استرس و اضطرابی نداشته باشد.
  2. نشانه های آمادگی کودک و انتخاب زمان مناسب برای از پوشک گرفتن این است که کودک از داشتن پوشک خیس ناراحت شود. فاصله بین ادرار کردن کودک چند ساعت طول بکشد، صبح ها پوشک او خشک باشد، که این مسئله به این معناست که ماهیچه بدن آمادگی لازم را پیدا کرده است. کودک باید بتواند به تنهایی راه برود و روی لگن ۵ دقیقه بنشیند و بتواند خودش شورت خود را پایین و بالا بکشد.
  3. اگر کودک به آمادگی کافی رسیده باشد، در مدت یک هفته پروسه از پوشک گرفتن را میگذراند و به نتیجه می رسد.
    مطالعه این مقاله میتواند به شما در گذراندن این روند کمک فراوانی کند.
    #مقاله #بحران_پوشک
    https://chamraniha.com/take-out-the-diaper/
  4. یکی دیگر از مراحلی که کودک باید قبل از پوشک گرفتن به آن رسیده باشد، این است که بتواند صحبت کند و نیازهایش را برای شما عنوان کند که دستشویی دارد، گرسنه است و …
  5. شرایط کودک شما منحصر به خود او می باشد، بنابراین به هیچ وجهه او را با کودکان دیگر مقایسه نکنید.
  6. بسترهای مختلف مثل کتاب، نقاشی با رنگ روی دیوار، آب بازی را در دستشویی فراهم کنید و و قبلداز دستشویی کردن به آنجا بروید تا کودک با مفهوم دستشویی کردن آشنا شود و زمانی را در دستشویی بماند
  7. خوب است بدانید شما مسئول دستشویی کردن کودک نیستید و باید این مسئولیت را به عهده ی خودش بگذارید و فقط یاداوری کنید و دفعات یاداوری هم زیاد نباشد. و یاداوری هم میتواند با بازی باشد مثلا شما راننده قطار شوید و بگویید قطار میخواهد به ایستگاه دستشویی برود و سعی کنید به این شکل فرزندتان را با خود همراه کنید‌.
  8. ممکن است در طی آموزش دستشویی و باز گذاشتن پوشک با خطا مواجه شوید این کاملا طبیعی ست؛ در این هنگام نه سخت بگیرید (دعوا، عصبانیت و سرزنش) و نه بیش از اندازه آسان بگیرید (نگویید عیبی ندارد).
  9. خوب است در این مسیر به خدا توکل کنید و صبور و شکیبا باشید. ان شالله که نتیجه خواهید دید.
بخوانید  سوال 561