وابستگی

نام مشاور: سرکار خانم محدثه میرزا جعفر

پرسش

وقتتون بخیر. من راجع به از شیر گرفتن پسرم سوال داشتم. من پسرم رو از شیر گرفتم. به اینصورت که تلفیقی بوده یعنی هم به شیوه ی تدریجی بوده و هم دفعی. چون حس کردم کامل اگه تدریجی باشه با روحیات پسرم نمیخونه .چون پسرم موقع خوابیدن به شیر وابسته بود . حالا چه خواب روزش بود چه شب. به خاطر همین مجبور شدم کاری کنم که بدونه مزش بد شده .منتها الان که یه هفته میگذره پسرم خیلی عصبی شده. به خصوص که موقع خواب سخت میخوابه و کمی بی قراره . و اینکه در دعوا کردن با بچه های هم سن و سالش گاز گرفتن و زدن و لگد رو یاد گرفته(توی این یه هفته با چنین بچه ای مواجه شده ) و روی بچه های دیگه پیاده میکنه .چه کنم که این کارا از سرش بیفته تا بچه های دیگه از طرف پسرم آزار نبین. بعد از از شیر گرفتن هم اینطوری نبوده که طردش کنم.بهش محبت داشتم. در آغوشش گرفتم. وسیله بازی براش خریدم بیشتر از وقتایی دیگه و بازی کردم. و…. منتها نمیدونم چه طور این حالتاش رفع میشه و دوباره پسرم آروم میشه؟! گاهی پیش خودم میگم اگه شب وقتی خوابه بهش شیر بدم شاید بهتر بشه ای رفتاراش و حس امنیت یا آرامشش بهش برگرده.

توصیف مسئله

شما در دوره از شیرگرفتن پسرتان دچار چالش هایی با او شده اید. مثل ناآرامی و زد و خورد زیاد با بچه های دیگر و …

ریشه

  1. از شیر گرفتن یکی از مهمترین اتفاقات زندگی بچه های زیر هفت سال است که نیازمند صبوری و تمهیدات خاصی می باشد. هر مادری طبق شرایط کودک خود و با رعایت نکات کارشناسی ممکن است روش ویژه خود را بیابد. البته در این مورد مهم است که شما فرزندخود را در چه سنی از شیر گزفته اید. به خاطر داشته باشد که با توجه به سن فرزند شما تمامی حالاتی که ذکر کردید طبیعی است زیرا بچه ها در این سن، مدام در حال تجربه کردن هستند.
  2.  حساسیت‌هایی که ممکن است از جانب شما یا بقیه در این دوره و بعد از آن به پسرتان منتقل کرده باشید باعث تشدید این حالت ها می‌شود.
  3.  دل کندن از شیرخوردن برای بچه ها بسیار سخت است به خصوص که شما به این نتیجه رسیده‌اید که باید به صورت یک دفعه این کار را انجام دهید و این خیلی به کودک فشار آورده است.
بخوانید  میگه همین الان باید با من بازی کنی

راهکارها

  1. در تعاملات کودکتان با توجه به سن کمش لازم است که همیشه در کنارش باشید و بدون امر و نهی کردن او را به سمت درست سوق دهید. مثلا میتوانید از زبان او باکودک مقابل صحبت کنید: پسرم میخواد با شما بازی کنه اما هنوز نمیدونه این رو چه جوری بگه یا… اصلا حساسیتی در این خصوص به او نشان ندهید.
  2. بسترهای بازی مناسبی برای بازی او با همسالانش فراهم کنید و همین مساله کم کم به اوکمک میکند تا بتواند با آنها رابطه خوبی داشته باشد.
  3. در روز حتما زیاد با او بازی کنید مثل آب بازی، آرد وخمیر بازی، بازی های هیجانی مانند دویدن و پریدن و …
  4. در هفته حداقل سه روز او را به پارک، کوه یا … ببرید و در آنجا با هم بازی‌های هیجانی انجام دهید.
  5. بچه ها بعد از شیر گرفتن و مخصوصا در فصل گرما نیاز زیادی به مایعات دارند و اغلب زیاد گرسنه میشوند. سعی کنید همیشه خوراکی های مفید و غذاهای مقوی در اختیار داشته باشید.
  6. به هیچ وجه محل خواب کودک خود را فعلا از خود جدا نکنید . این کار به ناآرامی اودامن میزند و شرایط را برایش سخت تر میکند.
  7. به دلیل اینکه ناگهان او را از شیر گرفته اید بهتر است برایش یک جایگزین مثل شیشه شیر در نظر بگیرید. برایش از بیرون شیر محلی تهیه کنید و داخل شیشه شیر بریزید. آن را به عنوان دوست جدیدش معرفی کنید و بگویید: که هر وقت شما شیر دوست داشتی میتونه برات بیاره. یک اسم جذاب و بامزه هم برای شیشه شیر انتخاب کنید و آن را به همان اسم معرفی کنید.
  8. همچنان هم شما و هم همسرتان خیلی زیاد به پسرتان محبت کنید وبغلش کنید و ببوسید.
  9. لازم است که همسرتان ساعاتی در روز پسرتان را بیرون ببرند یا با هم بازی کنند تا این تنوع باعث شود زودتر این قضیه را فراموش کنند.
بخوانید  سوال 448