بازی ناشی ار دیدن انیمیشن

مشاور: زهرا مرزانی

پرسش:

پسر سه سال و نیمه من خیلی علاقه به کارتونای دایناسورها و کارتونای قهرمانی داره و توبازیاش نقش اونا رو درمیاره و با من یا باباش میجنگه و یا داستان کمک و نجات بازی میکنه، آیا این خوبه یا بد؟ باید جلوشو بگیرم و بازی های هیجانی دیگه ای جایگزین کنم؟
درکل اینجور بازی های بچه ها باهمدیگه آثار بدی براشون بدنبال داره و میتونه باعث دعوا بینشون باشه یا نه؟

توصیف:

آیا بازی‌های جنگی و هیجانی ناشی از دیدن کارتون‌های خشن برای بچه ها اشکالی دارد و باید برایشان جایگزینی ارائه کرد؟

ریشه:

1.امروزه به خاطر زیادشدن و پیشرفت رسانه بخش زیادی از زمان بچه ها پای تلویزیون سپری میشود. دیدن کارتون به خصوص کارتون های طولانی، بیشتر از یک ربع، بیست دقیقه به صورت مداوم برای بچه ها توصیه نمیشود. چون هیجانات نهفته آنها را بیشتر میکند.
2. به طور کلی بازی های بزن بزن و هیجانی برای پسر بچه ها بخشی از رشدشان است و باید زمانی را برای این بازی ها در نظر گرفت. چون نیاز دارند این هیجانات تخلیه شود.
3. چالش و دعوا بین بچه‌ها به طور طبیعی وجود دارد و لازمه رشد آنهاست. چون هر دو طرف به مرور زمان به یک سطح تعادلی می‌رسند. اما دعوایی که ناشی از دیدن کارتون های خشن باشد بخش غیرطبیعی ماجراست.
4. یکی از نکات مثبتی که بچه ها دارند قوه تخیل است. در بازی های هیجانی و جنگ بازی این تخیل زیاد است و بهتر است مانع این ویژگی بچه ها نشویم.

بخوانید  همیشه گریه می کنه برای خرید اسباب بازی جدید

راهکارها:

1.بهتر است میزان دیدن این جور کارتون ها کمتر شود و بچه بیشتر وقت را بازی کند. البته توجه داشته باشید حذف مستقیم باعث حریص تر شدن کودک می‌شود. بهترین راه این است که جایگزین جذاب تری برایش فراهم کنید. مثلا بستر یک بازی جذاب تر.

2.پیشنهاد می کنیم در طول روز حتما هم شما و هم همسرتان برای فرزندتان وقت اختصاصی بگذارید و با او بازی کنید.
بازی‌های دویدنی و پرتحرک مثل آب بازی یا جنگ گلوله های کاغذی، پریدن و غلت زدن روی تشک، بالارفتن از درخت و … چون هیجانات او را پایین می آورد کم کم از زد و خورد های او هم کاسته می شود.

3.بهتر است در دعواها با گفتگوی سازنده بچه ها را به سمت پیدا کردن راه‌حل سوق داد و از عبارات ممانعتی و منفی استفاده نکرد. مثلا: چه جالب علی شما میخوای چیزی به رضا بگی؟ خب میتونی باهاش حرف بزنی چون اگه با دستا و پاهات بخوای بهش بگی متوجه نمیشه.

4.بازی کردن با یکی دو همبازی همسن بسیار توصیه می‌شود. هم اوقات بچه پر می‌شود و هم به موازات هم رشد می‌کنند. بهتر است این دیدارها در منزل هایتان، در طبیعت و پارک وکوه و … باشد.

5.لطفا مانع این بازی های تخیلی نشوید. اگر فرزندتان در بازی ادعا کرد قدرتی دارد یا خود را فلان شخصیت دانست از او بپذیرید و شما هم مثل او وارد بازی شوید و با هیجان بازی کنید.