انگیزه و علاقه

نام مشاور : سرکار خانم حبیب پور

پرسش

سلام پسر7ساله که علاقه زیادی به اسباب بازی اسلحه و شمشیر و چاقو و فیلمهای دزدوپلیسی داره خیلی نگران آیندش هستم . بچه زرنگی هستش ولی در مورد درس اصلا حافظه خوبی نداره . لطفا راهنماییم کنید.

توصیف مسئله

با پسر ۷ساله ای که علاقه مند به ابزار و فیلمهای جنگی ست چه طور باید رفتار کرد؟

ریشه

  1. یکی از عواملی که باعث علاقه مندی کودک به استفاده از اسباب بازی های جنگی می شود، بازی های خشن رایانه ای یا موبایلی است.
  2.  بچه ها در هر سنی که باشند از رفتار والدین الگو برداری می کنند. شاید خود شما یا همسرتان زمان زیادی به دیدن فیلم های پلیسی می گذارید و در حضور کودکان آن ها را نگاه می کنید. این مسئله باعث می‌شود که کودکتان به این گونه فیلم ها علاقه پیدا کند.
  3.  به یاد داشته باشید که ذائقه ی بچه ها در زمینه ی بازی، فیلم، کارتون، غذا و… را والدین میسازند. بازی هایی که ما با کودک انجام میدهیم مثلا اینکه پسرها فقط باید ماشین بازی و جنگ بازی کنند و دخترها خاله بازی موجب گرایش زیاد کودک به موضوعات این چنینی میشود.

راهکارها

  1. حقیقت آن است که کودکان در مورد اسباب بازی های جنگی آنگونه که ما فکر می کنیم تصور نمی کنند. کودکان افرادی قدرتمند نیستند و داشتن این اسباب بازی ها به آنها حس قدرت، مهم بودن و قهرمان بودن می دهد. پس علاقه به بازی کردن با این اسباب بازی ها به این معنی نیست که کودک ما تمایل به خشونت دارد. بلکه برای او بدین معنی است که او در مبارزه با آدم بدها پیروز می شود و در نهایت قهرمان بازی و نجات دهنده انسان های ضعیف است
  2. در هر صورت ما باید بدانیم که کودکان پسر بیشتر علاقه مند به بازی کردن با اسباب بازی های جنگی نظیر تفنگ، ماشین جنگی، شمشیر، تیر کمان و غیره هستند. و این مسئله کاملا طبیعی ست.
  3. سعی کنید با کودکتان سایر بازی ها را هم انجام دهید و به سایر بازی های او نیز توجه کنید. و او را تشویق کرده و با او هم بازی شوید. مثلا با هم با گل یا خمیر بازی کنید و بازی های هیجانی با رنگ انگشتی انجام دهید.
  4. بازی های دسته جمعی حرکتی را در کودکتان تشویق کنید. یک توپ معمولاً میتواند شور و هیجان بیشتری از تفنگ بازی یک نفره ایجاد کند. با او هم بازی شوید این کار انگیزه او را برای تغییر بازی بیشتر میکند.
  5. ارتباط با خانواده هایی که فرزند همسن شما دارند را، در برنامه های خود قرار دهید.
  6. کشف علاقه های دیگرش در بستر علاقه های قبلی. مثلا تفنگ بازی دوست دارد، بیا باهم با مقوا تفنگ بسازیم، بعد مثلا توپ مقوایی درست کنیم و …
  7. توجه داشته باشید کودکان بیشتر از اسباب بازی، نیاز به هم بازی دارند.
  8. اگر او ایده ای برای بازی های دیگر ندارد می توانید در ابتدا به او پیشنهاداتی بدهید و با تشویق کمک کنید که کم کم بتواند در بازی ایده بدهد مثلا بیا با هم بازی حیوونای جنگل غذا درست کنیم یا بیا برای ماشین هامون جاده بسازیم.
  9. شریک کردن کودک در برخی از کارهای منزل میتواند انگیزه ی او را بیشتر کند و کمک کند که با تجربه کردن در زمینه های دیگر توانمند شود مثلا یک شب در هفته برنامه ی اشپزی دسته جمعی بگذارید یا باهم دیگر ظرف ها را بشویید.
بخوانید  عاشق رقص و لاکه اما من دوست ندارم