انگیزه و علاقه

نام مشاور : سرکار خانم حبیب پور

پرسش

پسرهای ۳ و شش ساله ام با مجازی شدن کلاسها به گوشی و تلویزیون خیلی بیشتر علاقه مند شدن و خیلی به بازی علاقه نشان نمیدهند.

توصیف مسئله

با پسر ۳ و ۶ ساله ای که به بازی با گوشی و نگاه کردن به تلویزیون علاقه شدیدی پیدا کردند، چه رفتاری باید کرد؟

ریشه

  1. امروزه به علت بیماری کرونا، قرنطینه و گسترش شبکه های اجتماعی و همچنین برگزاری کلاس های آنلاین از طریق گوشی‌‌ ،کودکان علاقه ی زیادی به این گونه برنامه ها پیدا کرند.
  2.  بچه ها به غیر از داشتن اسباب بازی ها محدود احتیاج دارند وسایل خام در احتیاج داشته باشند تا سرگرم شوند.
  3. در بعضی از مواقع استفاده بیش از حد والدین از گوشی باعث میشود که کودکان الگو برداری کنند، زیرا کودکان زیر هفت سال از پدر و مادر و محیطی که درآن قرار دارند، الگو می گیرند .
  4. گاهی اوقات کودکان علاوه بر بازی با خواهر یا همسالان خود دوست دارند با والدین خود بازی کنند.
  5. -ما از اعجاز ارتباط بچه ها با هم سالان غافل هستیم. وجود هم سن باعث میشود بچه ها کمتر سراغ ابزار دیجیتال بروند.

راهکارها

  1. رفتن کودک به پارک یا طبیعت به همراه پدر و مادر باعث میشود که کودک وقتی بیشتری را درگیر این گونه بازی ها شود و کمتر به سراغ تماشای برنامه های تلوزیونی و بازی با موبایل برود.
  2. رفت وامد با خانواده های که داری فرزند همسن و سال خود کودک است ، باعث می شود کودک تا حدی با بازی های گروهی اشنا شود .انجام بازی های هیجانی باعث می شود هیجانات کودک به نوعی تخلیه شود و کمتر به بازی با موبایل روی بیاورد، بازی های هیجانی مثل: قائم باشک و بپر بپر،بدو بدو ، پرتاب توپ و …
  3. استفاده از اسباب بازی های که می توان با ان بازی های مختلفی انجام داد تا از یکنواختی و تک بعدی بودن بازی خارج شود. همچنین استفاده از ابزار های بازیافتی و ابزار های موجود در خانه، این کار باعث بالا بردن خلاقیت و قوه خیال می شود، ابزار های مانند: ارد ، نمک ، نخود و لوبیا و.‌..
  4. حداقل روزی نیم ساعت مادر و روزی نیم ساعت پدر با بچه ها بازی کنند.
  5. بستر های مناسبی در خانه ایجاد کنید تا بچه ها سرگرم شوند. مثلا وجود یکی دو تا کارتن مقوایی بزرگ به شدت بچه ها را سرگرم می کند. یا بستن چادر به دو طرف اتاقشان یا هال خانه که زیرش بتوانند بازی کنند.
بخوانید  زمان دستشویی رفتن